Het Belang van Limburg

Winst Seewer, zware val Lieber

-

Jeremy Seewer pakte in Uddevalle zijn vijfde GP-zege (2+2 in reeksen) van het seizoen. Toch zat de Zwitser, die voor het Suzuki-team van Stefan Everts uitkomt, achteraf met gemengde gevoelens. In de tweede reeks liet hij zich in de laatste centimeter­s immers nog aftroeven door Thomas Covington. De Amerikaan haalde het met vijf honderdste­n van een seconde voorsprong. Gelukkig voor Seewer volstond de tweede plek wel nog voor GPwinst.

“Dat is balen, want ik gooi zo wel drie punten weg”, refereerde Seewer naar de WK-stand. Gisteren kon hij maar vier puntjes afknabbele­n van zijn achterstan­d op WK-leider Pauls Jonass, die derde finishte (3+3). Seewer kijkt nog altijd tegen een kloof van 45 punten aan.

De Belgen maakten een heel slechte beurt in Zweden. Brent Van Doninck werd 14de (15+13), Julien Lieber zelfs pas 19de (13+DNF). De Malmédien, nummer vijf in de WKstand, lag meer tegen de grond dan hem lief was. In de tweede reeks maakte Lieber een heel zware crash, waarna hij meteen naar z’n schouder greep. Na een eerste onderzoek blijkt de averij mee te vallen. Vandaag moet hij wel nog onder de scan. Oefenprogr­amma - Wara Genk haalde het afgelopen weekend in een oefenpot met 3-0 van Helios Zonhoven. Nadien ontving Helios ook nog Lubbeek, waar er nipt verloren werd met 1-2. Bij Zonhoven waren er enkele spelers afwezig wegens herexamens, anderen droegen naar eigen zeggen de nasleep van Pukkelpop nog met zich mee.

TRIATLON

Vanhoenack­er wint Ironman in Canada - Marino Vanhoenack­er heeft zondag de Ironman in Canadese Mont-Tremblant op zijn naam geschreven. De 41-jarige West-Vlaming legde de 3,86 km zwemmen, 180,2 km fietsen en de marathon in Québec af in 8u21:29.

 ?? FOTO RAY ARCHER ?? Jeremy Seewer.
FOTO RAY ARCHER Jeremy Seewer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium