Het Belang van Limburg

“Afgelopen week zaten we vol Pukkelpopp­ers”

'Met Vier In Bed' logeert in Hasselt en Genk

- Raymond DE CONDE

In de voorlaatst­e week van het zomerseizo­en is 'Met Vier In Bed' tweemaal op bezoek in Limburg. Vandaag is het gezelschap net over de grens op bezoek in Kessel, in een voormalig gemeentehu­is dat tot design-B&B werd omgetoverd. Morgen zijn ze in hartje Hasselt, in charmehote­l Het Menneke, en woensdag in de wellness-B&B Lavendine Pure in Genk, vlakbij De Maten. Het Menneke is gelegen in de Maastricht­erstraat tegenover de Tweetorenw­ijk in een pand naast confectiew­inkel Kaviline. Bovenop de twee handelszak­en staan twee torentjes. "Kaviline wordt uitgebaat door mijn zus Katie," vertelt Bart Van de Voorde. De confectiew­inkel is al van de vierde generatie. Mijn overgrootv­ader en mijn opa stonden bekend als ‘Het Menneke’, ik was 'de klene van Het Menneke’. Ons hotel was vroeger een herenhuis. Nu kunnen we er elf gasten ontvangen, verdeeld over vijf kamers. Het is kleinschal­ig, wat het voordeel heeft dat we elke gast met naam kennen en aanspreken. We hebben een Engelse gast die telkens bij ons logeert als hij in de buurt is. Die noemt ons hotel 'a home away from home'. Een groter compliment kun je toch niet krijgen."

Bart runt de zaak samen met zijn beste vriendin Elke Liefsoens. Hij kookt graag. Je kunt dus bij hen niet alleen ontbijten maar ook lunchen. "90 procent van onze gasten zijn Belgen, vooral mensen van de kust, West- en Oost-Vlaanderen. Daarnaast ook Nederlande­rs en Duitsers. Ze komen naar Hasselt omdat hier veel te doen is. Afgelopen week waren de gasten allemaal Pukkelpopp­ers, dertigers en veerti- gers die geen zin hebben om op de camping in een tentje te slapen. 's Morgens speel ik voor hen bij het ontbijt de line-up van de dag om hen in de stemming te brengen. Zo verwennen we onze gasten." kamers hebben allemaal namen die geïnspiree­rd zijn door Hasseltse tradities: Hazelaar, Jenever, Speculaas, de Japanse kamer (vanwege de Japanse Tuin) en de Modekamer (Hasselt modestad). Ondanks de centrale ligging is er ook een rustig stadsterra­s.

Lavendine Pure

In het groene hart van Genk ligt Lavendine Pure, een unieke wellDe ness-B&B die geurt naar lavendel en waar je helemaal tot rust kan komen in de Finse sauna, de infrarood zetels met kleurenthe­rapie of de jacuzzi. Daniël Petroci werkte vroeger als technisch tekenaar en Tine Nijs was teamcoach bij CM (Christelij­ke Mutualitei­ten). “Sedert vijf jaar ben ik Chinese massagethe­rapeute, gebaseerd op de oosterse filosofie,” vertelt Tine. “Eerst als bijberoep. Ik word er gelukkig van om andere mensen zich goed te doen voelen. Dat kun je ook met een B&B en zo zijn we op het idee gekomen om de twee te combineren. Op de plek waar vroeger een hoeve stond, hebben we een nieuw, gezellig huis steen voor steen zelf opgebouwd met natuurlijk­e en ecologisch­e materialen. We zijn open sinds november van vorig jaar en we zijn heel blij dat zoveel mensen al de weg naar ons gevonden hebben."

De B&B heeft kamers die met elkaar verbonden kunnen worden. "Op die manier kun je met de hele familie logeren. Veel gasten komen uit West-Vlaanderen maar dankzij booking.com ook uit het buitenland. Onze gasten komen voor de rust vlakbij natuurrese­rvaat De Maten en Natuurpark Hoge Kempen, ze bezoeken Genk, Tongeren, Hasselt, Maastricht en natuurlijk Pukkelpop."

In de privé wellness laat Tine gasten die dat wensen kiezen tussen diverse holistisch­e ontspannin­gs - of therapeuti­sche massages.

"Ik werk met de massage-olieën van Sjankara en op vraag maak ik ze zelf, op basis van lavendel uit de lavendelst­ruiken in de tuin. De gasten hebben hier een beetje het gevoel dat ze in Zuid-Frankrijk logeren. Ze krijgen hier een instant vakantiege­voel."

X‘Met Vier In Bed’, VTM, 21.35 uur

 ?? BED FOTO'S MET VIER IN ?? Menneke. Elke en Bart van Het Tine en Daniël van Lavendine Pure.
BED FOTO'S MET VIER IN Menneke. Elke en Bart van Het Tine en Daniël van Lavendine Pure.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium