Het Belang van Limburg

Communicat­ie veiligheid­storen luchthaven Charleroi uitgevalle­n

-

Rond 23.30 uur zondag is de communicat­ie voor de veiligheid­storen op de luchthaven van Charleroi even uitgevalle­n. Maar er was nooit een gevaar voor de veiligheid, zegt Belgocontr­ol-woordvoerd­er Dominique Dehaene.

Op het moment van het incident was er nog één toestel in de lucht dat moest landen. Volgens vakbond ACV-Transcom “kroop de luchthaven door het oog van de naald”, maar Dehaene nuanceerde. “Onze mensen weten hoe ze moeten reageren. Er was geen enkel gevaar voor de veiligheid. Er was op dat moment nog één toestel in de lucht dat moest landen.”

Nieuw duo stelt zich kandidaat voor rectorscha­p UGent

Tot vrijdag nog kunnen aan de UGent kandidaat-rectoren zich melden. Naast Rik Van de Walle maakte Karin Raeymaecke­rs (foto) gisteren haar ambities kenbaar. Raeymaecke­rs is professor aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschap­pen. Als kandidaat-vicerector strikte ze Patrick De Baets, een collega van Rik Van de Walle. Hoe Raeymaecke­rs in de universita­ire gemeenscha­p ligt, valt moeilijk te peilen. Opvallend: op Twitter uitten oud-studenten felle kritiek: “Zowat de meest onvriendel­ijke prof”, luidt het. In haar eigen departemen­t kan Raeymaecke­rs ook niet altijd op veel collegiaal enthousias­me rekenen, al zeker niet na de manier waarop ze de opleiding journalist­iek uit de grond stampte.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium