Het Belang van Limburg

Koppel in beeld

-

Getrouwd? “We zijn in 1999 getrouwd. Niks speciaals, we hebben het onder ons gewoon zo afgesproke­n. Marino is nu ook niet echt een romanticus, hé. (lacht) We zijn niet voor de kerk getrouwd, daar hadden we geen behoefte aan. Weet je wat heel leuk was? Op het stadhuis gingen plotseling de deuren open en daar stonden Gabriëls en Dewael. Het was een verrassing­sreceptie en Patrick (Dewael, red) speelde voor garçon. Heel plezant.”

Laatste keer naar de film? “In onze beginjaren gingen we geregeld naar de film. Nu kijken we vooral thuis, gezellig op de bank. Marino houdt van politieser­ies en verhalen die zich afspelen in het Midden-Oosten. En natuurlijk van alles wat gaat over WOII, dat is zijn grootste fascinatie.” Vakantie? “We zoeken telkens een compromis. Iets met een centrum voor hem, en nabij het water voor mij.

Marino krijg je met geen stokken aan een zwembad en dus delen we dag in twee. In de voormiddag trekt hij naar het centrum of leest hij zijn mails en ik lig aan het zwembad met een boek dat Marino voor me heeft uitgekozen. Elke vakantie kiest hij er twee voor me uit. In de namiddag gaan we dan wandelen, of een terrasje doen en we gaan iets eten. Heel rustig en ontspannen­d.” Ergert zich aan? “Marino kan geen nee zeggen tegen de mensen. Zelfs als wij iets hebben afgesproke­n, zal hij alles laten vallen en toch nog gaan helpen. Daaraan kan ik me soms ergeren, al weet ik dat het erbij hoort.” Voor het laatst ruzie gemaakt? “Ik zou het niet meer weten. Bij een ruzie ben ik de hevige, Marino blijft altijd rustig. Hij ondergaat het gewoon. Maar ik moet zeggen dat hij er altijd in slaagt om het snel goed te maken!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium