Het Belang van Limburg

Opnieuw duel Dupont-Dehaes?

-

In en rond Zottegem wordt vandaag de 82ste GP stad Zottegem-Decca gereden (1.1). Aan de Bevegemse Vijvers wordt om 12.30 uur het startsein gegeven.

Met Lotto Soudal en LottoNLJum­bo komen er dit jaar twee WorldTour-teams aan de start. Bij de Belgische formatie is het onder anderen uitkijken naar Kris Boeckmans, Sean De Bie en Tosh Van der Sande. Bij LottoNL-Jumbo is de Nederlande­r Lars Boom de kopman. Direct Energie zakt naar Zottegem af met Bryan Coquard. Veranda’s WillemsCre­lan kan rekenen op Timothy Dupont, vorige zondag de winnaar in Leuven. Ook present is Kenny Dehaes, in 2015 nog winnaar op de Meerlaan en wellicht uit op revanche na zijn twee plaats achter Dupont in Leuven.

Vorig jaar ging de eindzege naar Tim Merlier. Hij haalde het toen in een sprint met een omvangrijk­e kopgroep van Dupont en de Duitser Marcel Sieberg.(blg) Transfers - Kenny Dehaes rijdt volgend seizoen voor WB-Veranclass­ic-Aqua Protect. De 32-jarige spurter was einde contract bij Team Wanty-Groupe Gobert. *** De Nederlande­r Tom-Jelte Slagter (28) verlaat Cannondale-Drapac en rijdt vanaf volgend seizoen bij Team Dimension Data. *** De Brit Alex Dowsett (28) verlaat Movistar na vijf seizoenen en gaat bij Katusha-Alpecin aan de slag. De tijdritspe­cialist zal ook worden ingezet in het spurttrein­tje van aanwinst Marcel Kittel.

Valverde weer op de fiets -

52 dagen na zijn val in de tijdrit van de Tour zat Alejandro Valverde gisteren weer op de fiets. De Spanjaard van Movistar, die zijn knieschijf brak, overweegt zelfs om deel te nemen aan de Ronde van Guangxi (19-24 oktober) als zijn revalidati­e voorspoedi­g blijft verlopen.

Opgaves Vuelta - Benjamin King startte niet meer in de Vuelta. De Amerikaan van Team Dimension Data is ziek. *** De Spanjaard Javier Moreno (Bahrain-Merida), die zondag viel en moest opgeven in de Vuelta, brak zijn kaak.

Ronde van de Toekomst - De vierde rit in de Ronde van de Toekomst werd gewonnen door Christophe­r Lawless. De Brit verschalkt­e in de slotfase de spurters. De Deen Kasper Asgreen blijft leider.

 ?? FOTO BELGA ?? Kenny Dehaes.
FOTO BELGA Kenny Dehaes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium