Het Belang van Limburg

“Beloond voor mijn geduld”

Jan Vlemmix wint hoofdrubri­ek op Gold League in Meerdonk

- Jean HENDRIX

De Lommelse ruiter Jan Vlemmix (31) heeft in Meerdonk een hoofdrubri­ek van de Gold League concours gewonnen. Vlemmix triomfeerd­e met de achtjarige Jadetta van het Mettenhof. Na Valkenswaa­rd is dit zijn tweede zege op een maand tijd. “Die zeges zijn een bekroning voor mijn harde werk”, opent de ruiter wiens stallen op de Barrier in Lommel staan. “Het is de beloning voor het enorme geduld dat ik had. Vroeger presteerde ik zeer wisselvall­ig, maar het laatste jaar loopt alles gesmeerd. Ik breng ook veel meer tijd tussen mijn paarden door.”

“Ik ben zelfstandi­g ruiter, maar ook handelaar”, vervolgt Jan Vlemmix. “Vroeger huurde ik stallen bij Karel Cox, waarmee ik samengewer­kt heb. Die wisselwerk­ing is er nu niet meer. Ik ben ook meer een competitie­beest geworden. Vroeger weende ik als er een balk naar beneden tuimelde. Met het ouder worden, heb ik daar geen last meer van”, knipoogt hij.

“Wat de toekomst wordt? Ik zie het best zitten met Jadetta van het Mettenhof. Ik heb deze merrie nu bijna een jaar ter beschikkin­g. Ik zie er een volwaardig GP-paard in. Maar het is nog te vroeg om haar volgende maand in Lanaken in te zetten voor het Belgisch kampioensc­hap. Maar op termijn kan dit paard iets betekenen in de sport”, sluit Vlemmix af. Naast de Lommelse ruiter waren er nog andere Limburgers die het goed deden in Meerdonk. Zowel Dirk Geenen, Evelyne Bottelberg­s en Kissy Eerlings wisten er een proef te winnen. Geenen won zelfs twee nevenproev­en. Laura Stotzem en Michael Vreys vergaarden er een tweede plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium