Het Belang van Limburg

Mustang knalt te pletter tegen gevel

Bestuurder raakt zwaargewon­d

- Mark DREESEN/Phillip PERGENS

De 48-jarige Frank Driesen uit Dilsen-Stokkem liep zondagnach­t ernstige verwonding­en op bij een ongeval op de Rijksweg in Elen. Hij verloor de controle over zijn Ford Mustang en crashte tegen de gevel van een woning. De man liep meerdere trauma’s op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Genk gebracht. Volgens de laatste berichten is zijn toestand niet verslechte­rd.

Het was kort na middernach­t toen de rode Mustang te pletter sloeg tegen de gevel van een woning. De sportwagen reed in de richting van Maaseik en raakte de borduur van de ovonde in Elen, ter hoogte van de Heirstraat. Vervolgens reed de Ford Mustang door een hoog hekwerk, dwars door meerdere betonnen platen om met een smak tot stilstand te komen tegen de gevel van de woning.

Overal brokstukke­n

“Het waren twee doffe slagen kort na elkaar”, aldus de bewoner van het huis. “Ik sliep en heb bij de eerste klap wellicht het geluid gehoord waarbij de Mustang door de betonnen platen reed. Kort daarna hoorde ik de klap tegen de woning. Mijn huis daverde op zijn grondveste­n. Omdat door de klap de elektricit­eit in de woning was uitgevalle­n, moest ik zonder licht mijn huis verlaten. Aan de voordeur kwam ik de brokstukke­n al tegen. Pas toen de brandweer arriveerde kreeg ik zicht op de ravage. Die is om te huilen. Het hekwerk is over vele meters stuk, balken die in de grond lagen zijn verplaatst. Meerdere betonnen platen zijn weggemaaid. Mijn woning zit vol scheuren en barsten van aan de kelder tot in de nok. Meerdere bakstenen zitten los in de gevel. Vensters zijn verbrijzel­d. Sierstruik­en zijn vernield. Onderdelen van de wagen en bakstenen zijn meters ver weggesling­erd tot in de tuin achter mijn woning. Ook binnen is de schade zichtbaar.” Chauffeur bevrijd De brandweer moest de chauffeur uit het wrak bevrijden en moest het dak van de Mustang knippen. De bestuurder werd met zware verwonding­en naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om de 48jarige Frank Driesen uit DilsenStok­kem. De man is zaakvoerde­r van de twee Ford-garages van de groep Driesen in Genk en Bree. Zij verdelen ook Mustangs en het was met een van deze wagens, waarop een garageplaa­t hing, dat het ongeval gebeurde. De garagist ligt in het ziekenhuis van Genk. Daar stelden ze meerdere trauma’s vast en zijn toestand was bij aankomst zeer ernstig.

Tweede ongeval

De politie Maasland onderzoekt nog hoe het ongeval precies kon gebeuren. Waarschijn­lijk slipte het voertuig. Getuigen verklaarde­n aan de agenten dat ze enkel de slag van de crash hadden gehoord.

Op de plaats van het ongeval gebeurde het voorbije weekend ook ander een ongeval. Zaterdag reed een sportwagen op de ovonde tegen een boom en katapultee­rde vervolgens in het wachtbekke­n naast de weg. Daarbij kwam de wagen tegen een betonnen rioolbuis tot stilstand. Een persoon raakte gewond.

De schade is om van te huilen. Mijn woning zit vol scheuren en barsten van aan de kelder tot in de nok

Bewoner

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk. Van de Ford Mustang blijft weinig meer over.
FOTO TOM PALMAERS Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk. Van de Ford Mustang blijft weinig meer over.
 ?? FOTO MARK
DREESEN ?? Ook de schade aan de woning
is groot.
FOTO MARK DREESEN Ook de schade aan de woning is groot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium