Het Belang van Limburg

Pascale Naessens brengt nieuw ‘Puur’-boek uit

-

La nouvelle Pascale Naessens (48) est arrivée. Een nieuw boek, maar ook een nieuwe aanpak. “Ik laat me niet meer raken door al die kritiek”, vertelt ze. Een fris wit jurkje en 150 van haar volgers die vanuit alle hoeken van Vlaanderen waren afgezakt om in Antwerpen aan één lange tafel aan te schuiven. Meer was niet nodig om Naessens gisteren te doen stralen bij de voorstelli­ng van haar ‘Puur Pascale 2’. Uit haar lood was ze niet te slaan. De opmerking die Jeroen Meus enkele weken geleden maakte dat het hem stoort “dat we plots massaal quinoa en bessen eten”, knikkerde ze in de hoek met een grap: “Hij heeft meer recepten met quinoa dan ik.”

Al wou ze de discussie niet extra voeden. “Ik hou me er niet meer mee bezig, trek het me vooral niet meer aan. In het verleden was dat anders. Let op, met inhoudelij­ke discussies kon ik altijd wel leven. Maar het werd ook persoonlij­k gespeeld.”

Succes is er nog steeds, zegt haar uitgever: “Toen Pascale acht jaar geleden begon, stonden er in de Vlaamse top 20 met bestverkoc­hte boeken vijf stuks over gezond eten. Nu zijn het er zeventien. Met dank aan haar.” Naessens vulde een gat in de markt met haar boeken. Maar dat deed ook de concurrent­ie. Sandra Bekkari neemt momenteel zelfs haar plaats bovenaan de boekenverk­oop in en krijgt ook nog eens haar eigen kookprogra­mma op VTM. “We gunnen elkaar het licht in de ogen, ik wens haar het beste toe”, besluit ze.

‘Puur Pascale 2, Beter Eten Is beter Leven’, is uit bij Lannoo en kost 29,99 euro.

X

 ?? Foto KRIS VAN EXEL ?? Naessens presenteer­de haar nieuwe boek in bijzijn van 150 volgers en manlief Paul Jambers.
Foto KRIS VAN EXEL Naessens presenteer­de haar nieuwe boek in bijzijn van 150 volgers en manlief Paul Jambers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium