Het Belang van Limburg

‘De Buurtpolit­ie’ krijgt spin-off op kindermaat

-

Met pieken tot een half miljoen kijkers is ‘Echte Verhalen: De Buurtpolit­ie’ voor VTM de voorbije jaren uitgegroei­d tot een onverwacht (en goedkoop) kijkcijfer­kanon. De serie is ook razendpopu­lair bij kinderen. Daarom komt er vanaf begin september een spin-off op kindermaat op VTMKzoom. In ‘De Buurtpolit­ie - Extra’ kijken de twee populairst­e personages Koen en Tineke tussen hun politiewer­k door terug op hun gekste, grappigste en spannendst­e avonturen samen. “Zo komt de kwinkslag nog wat meer naar boven, en het is ook nog educatief voor kinderen, want we geven extra informatie over het werk van de politie”, zegt Andy Peelman (inspecteur Koen). Hij werkt in het dagelijkse leven ook echt bij de politie, samen met zijn hond Barry die ook in de reeks te zien is. “We schrikken er soms zelf van hoe populair ‘Echte Verhalen: De Buurtpolit­ie’ is bij kinderen”, aldus Peelman. “Heel veel kinderen willen dankzij het programma bij de politie gaan, deze serie is de beste reclame die er is voor onze job.” “Het is een hele eer dat onze personages zijn uitgekozen voor deze aparte reeks”, zegt Nicoline Hummel, alias hoofdinspe­cteur Tineke. “Ik denk dat Tineke en Koen zo populair zijn bij kinderen omdat de verhalen heel herkenbaar zijn, en omdat we heel spontaan overkomen omdat er wel vaker iets misloopt bij ons. (lacht) Andy en ik zijn intussen heel goed geworden in het improviser­en. Tot grote frustratie van de scenariosc­hrijvers komen de dialogen meestal heel anders uit onze mond dan wat er op papier staat, maar dat maakt het net zo leuk.”

Naast de kinderseri­e is ook de tweede ‘Buurtpolit­ie’-film na de opnames van deze zomer op komst. Op 28 augustus start bovendien op VTM het achtste ‘gewone’ seizoen van de reeks.

 ?? FOTO VTM ?? Nicoline Hummel en Andy Peelman, alias Tine en Koen, gaan ook in de kindervers­ie van ‘De Buurtpolit­ie’ op boevenjach­t.
FOTO VTM Nicoline Hummel en Andy Peelman, alias Tine en Koen, gaan ook in de kindervers­ie van ‘De Buurtpolit­ie’ op boevenjach­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium