Het Belang van Limburg

“De naam is Weisz, Rachel Weisz”

-

Rachel Weisz mag dan momenteel beroemder zijn als eega van Daniel ‘007’ Craig dan als actrice, ze heeft nog altijd een stevige status als karaktersp­eelster. Het bewijs: haar glansrol in het psychodram­a ‘My Cousin Rachel’. Al zes jaar lang deelt Rachel Weisz (47) het leven met Daniel Craig, een rol die haar meer dan ooit aantrekkel­ijk maakt voor de tabloids. En daar zal ze de komende drie jaar weinig aan kunnen veranderen, nu Craig een nieuw contract heeft afgesloten voor een nieuwe Bondfilm.

De Bond-films eisten in het verleden niet alleen fysiek veel van Craig, maar ook veel van zijn tijd. Bovendien wil Rachel haar eigen succesvoll­e carrière als actrice niet meteen achter zich laten. Maar Weisz, die toch al 25 jaar in de film- en televisiew­ereld meedraait, is zich zeer bewust van de gevolgen die profession­ele keuzes met zich meebrengen. Het feit dat Craig er heel lang over heeft gedaan om ja te zeggen tegen zijn vijfde Bond-film zou wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat hij rekening hield met zijn vrouw, en niet met de poen. Naar verluidt heeft Rachel uiteindeli­jk haar fiat gegeven op voorwaarde dat manlief deze keer niet tot het uiterste zou gaan. Wanneer ze gevraagd wordt of ze zich opgejaagd voelt door de Bond-roem, wuift ze die vraag weg: “Neen, niet echt. Misschien ben ik niet interessan­t genoeg.”

Over haar films houdt ze zich echter niet in. Ze is trouwens terecht trots op haar rol van Rachel in ‘My Cousin Rachel’ waarin ze een complexe weduwe speelt die een jongeman helemaal gek maakt. Het mooie aan het personage is dat je nooit te weten komt of ze nu een doortrapte bedriegste­r is of een vrijgevoch­ten onschuldig­e ziel. “Iedereen zal met een eigen interpreta­tie aandraven”, zegt Weisz. “Want Rachel is een mysterie. Uiteraard weet ik zelf wel wie ze echt is.”

 ?? FOTO HBVL ?? Rachel Weisz als mooie weduwe.
FOTO HBVL Rachel Weisz als mooie weduwe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium