Het Belang van Limburg

Voetbal Vlaanderen: “Respectere­n beslissing van de club”

-

HASSELT - “Als een club beslist om een match achter gesloten deuren te spelen, moeten we dat respectere­n”, reageert Eric Hoogewys, voorzitter van PC Limburg (provinciaa­l comité van Voetbal Vlaanderen).

“Iedereen heeft dat recht nu eenmaal. Alhoewel het bij mijn weten de allereerst­e keer is dat een Limburgse provincial­er dat beslist. Trouwens, ik was er niet voor te vinden. Dat zou toch het allerlaats­te middel moeten zijn waar men naar grijpt om de veiligheid van iedereen te garanderen. Het brengt Eendracht Houthalen bovendien weer in diskrediet. Dat was nu net hetgeen we wilden vermijden door hen na één seizoen de kans te geven om met een propere lei opnieuw te starten.”

De schepen van Sport van Houthalen-Helchteren, Eefje Van Wortswinke­l (sp.a-Groen-Plus), is het roerend eens met de PC-voorzitter. “Na de sanctie die was opgelegd door de bond, hebben we met de club een traject opgestart en enkele voorwaarde­n opgelegd”, aldus de schepen. “Zo eisten we bijvoorbee­ld dat ze financieel gezond is en op een goed gestructur­eerd bestuur kan rekenen. Daar is aan voldaan.” Om nog een extra duwtje in de rug te geven, houdt het gemeentebe­stuur de club ook een wortel voor ogen. “We hebben geld vrijgemaak­t in onze begroting om een nieuwe infrastruc­tuur te bouwen”, zegt schepen Van Wortswinke­l. “Voorwaarde is wel dat het seizoen rimpelloos verloopt. Die nieuwbouw komt er niet alleen voor de voetbalclu­b, maar kan ook door andere vereniging­en gebruikt worden. Eind dit jaar stellen we een architect aan om alles uit te tekenen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium