Het Belang van Limburg

Eigenaar portefeuil­le stuurt eerlijke vinder Zwitsers horloge

- Mark VAN LUYK

Toen Gert Hellinx tijdens een wandeling op vakantie in het Franse Antibes een goedgevuld­e portefeuil­le vond, besloot hij een ommetje te doen naar het politiekan­toor. Twee weken later stuurde de dankbare eigenaar een Zwitsers horloge en een halskettin­g naar Bilzen.

BILZEN -

Gert Hellinx, bedrijfsvo­erder van drukkerij Hellinx Printing, was op vakantie met zijn gezin in Antibes aan de Franse Côte d’Azur toen hij tijdens een fijne wandeling een portefeuil­le zag liggen. “Er zat een hele hoop geld in en de betaalkaar­ten waren eruit gevallen. We hebben dan besloten om onze wandeling een andere wending te geven en zijn op zoek gegaan naar een politiekan­toor. Dat was nog een lange en vermoeiend­e zoektocht, want het was die dag heel warm. Onze kindjes waren al aan het zeuren, maar we vertelden ze dat dit een avontuur was. Uiteindeli­jk waren we wel blij dat we de portefeuil­le konden afgeven. De politieage­nt vroeg om ons telefoonnu­mmer achter te laten.”

Het is een mooie geste, al was het me daar natuurlijk niet om te doen

Lugano

“Een paar weken later, toen we thuis waren, kregen we telefoon van een Zwitserse man uit de buurt van Lugano die ons wilde Gert HELLINX Eerlijke vinder bedanken. Ze hadden ontzettend in de knoei gezeten en waren erg blij dat ze al hun papieren hadden teruggekre­gen. Dankzij ons hebben ze zorgeloos hun vakantie kunnen verderzett­en. Hij zei dat hij een kleinighei­d wilde opsturen. Gisteren kwam er een pakketje toe met een Zwitsers horloge van het merk Alfex. Dat is toch al snel een geste van 3 à 400 euro. En voor mijn vrouw zat er ook nog een halskettin­g bij. Daar was het mij natuurlijk niet om te doen. Ik wilde gewoon een goede daad stellen.”

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Gert Hellinx en zijn vrouw Anja Huygen. “We wilden gewoon een goede daad stellen.”
FOTO TOM PALMAERS Gert Hellinx en zijn vrouw Anja Huygen. “We wilden gewoon een goede daad stellen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium