Het Belang van Limburg

Twee keer dronken betrapt... en dan door dronken lift opgepikt

-

De politie Bilzen/Hoeselt/Riemst heeft vrijdagoch­tend de handen vol gehad met een Genks koppel. Zowel de man als de vrouw die hem kwam ophalen testten positief op alcohol. De man is zijn rijbewijs en auto voor 15 dagen kwijt. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur. Later zullen ze het ook bij de politierec­hter mogen gaan uitleggen. De man werd een eerste keer door een ploeg op Meershoven aan de kant gehaald omdat hij veel te snel door het centrum van Bilzen reed. De bestuurder bleek bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben, vier keer meer dan toegelaten. De man moest meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Het werd hem ook duidelijk gemaakt dat hij niet meer achter het stuur mocht kruipen.

Auto getakeld

Maar nog geen halfuurtje later werd hetzelfde voertuig met achter het stuur dezelfde man opnieuw aan de kant gehaald. Omdat de man al een rijverbod had, werd deze keer zijn auto in beslag genomen en getakeld. De eigenaar is hem voor 15 dagen kwijt.

Zijn vriendin kwam de man dan maar ophalen. Maar de dimlichten van haar auto bleken stuk te zijn. Omdat de agenten een alcoholgeu­r waarnamen, moest zij ook blazen. En de test wees positief uit. Ze had 1,5 promille in het bloed. Resultaat: 6 uur rijverbod en een uitnodigin­g om het te gaan uitleggen bij de politierec­hter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium