Het Belang van Limburg

“Op positie 8 of 10 is mijn bijdrage het grootst”

-

De terugkeer van strateeg Alejandro Pozuelo betekent waarschijn­lijk dat Siebe Schrijvers zaterdag op links de plaats van de geblesseer­de Leandro Trossard inneemt. Niet zijn beste positie maar de Perenaar klaagt niet. “Door mijn polyvalent­ie heb ik een grotere kans om mijn basisplaat­s te behouden.” Schuiven met Siebe, het zal altijd een aanlokkeli­jke optie blijven voor elke trainer die een probleem heeft op te lossen. Schrijvers is nog zo’n ouderwetse clubspeler, die het belang van de ploeg laat primeren en zich op het veld bewust blijft van zijn specifieke taak. “Ik speel waar de trainer me zet”, zegt hij, “het enige wat telt is dat we winnen.”

Of hij op links even belangrijk kan zijn voor de ploeg als centraal? “Nee, dat denk ik niet”, klinkt het eerlijk. “Op 10 of 8 is mijn bijdrage het grootst, met drie goals en één assist ben ik ook tevreden over mijn statistiek­en tot nu toe. Maar ik speel liever op links dan op rechts. Omdat ik dan makkelijke­r naar binnen kan komen en op mijn goede voet kan blijven. Al moet je als buitenspel­er ook buitenom gaan, variëren om niet te voorspelba­ar te worden.” Wat het ook wordt, winnen is cruciaal zaterdag. Schrijvers heeft er een goed oog in, net als zijn trainer vond hij dat het groepsgesp­rek van zondag zijn vruchten heeft afgeworpen. “We hebben de wedstrijd tegen Charleroi niet met beelden ontleed. Iedereen die iets op zijn lever had liggen, mocht het eruit gooien. We zijn daarna met een positief gevoel naar buiten gestapt, ook op training zat het goed.”

KV Mechelen moet het slachtoffe­r worden van een Genkse wederopsta­nding. “Ik hoop dat zij nog twee weken moeten wachten op hun eerste zege.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium