Het Belang van Limburg

“Marquez kende mijn naam niet eens”

… maar tegen Standard en Anderlecht was CASPER DE NORRE plots een revelatie

- Gunter SCHOOFS

Herk-de-Stad heeft er een BH bij. Lees: Bekende Herkenaar. Want: Casper De Norre had zeker zijn aandeel in de stunts van de Kanaries tegen Standard en Anderlecht. De 20-jarige De Norre toonde zich onverzette­lijk tegen Dossevi en Bruno, toch twee De Gulden Mortier, een brasserie in het centrum van Herk-deStad, is voor de gelegenhei­d plaats van afspraak. Casper De Norre komt er regelmatig met zijn makkers. Allemaal zitten ze midden in de herexamens. Behalve Casper. Hij had geen herkansing nodig en was onlangs meteen geslaagd. De vrienden zijn ook allemaal sjotters. Ze spelen voor Herk FC en schipperen tussen reserven en eerste elftal. Of het bier rijkelijk vloeit? Bijlange niet. De ober rukt een plateau Ice Tea’s aan, net als Casper De Norre zijn de maten doodbrave gasten. Eén probleem: ze supportere­n eigenlijk voor respectiev­elijk Club Brugge, Anderlecht en KRC Genk. Vijanden van STVV. Maar sinds De Norre mee het mooie weer maakt bij STVV, hebben ze best wel een boontje voor de Kanaries. “Als Cas speelt, moet clubliefde wijken”, klinkt het. “Zijn grootste kwaliteite­n heeft Jonas De Roeck nog niet gezien”, beweren ze. “Wat Casper op de linksback heeft getoond was straf. Maar op de nummer acht of tien gaat hij écht doorbreken. Zijn grootste kwaliteit? Oprukken smaakmaker­s in de Belgische competitie. “Het kan snel gaan in voetbal. Tintin Marquez deed in de voorbereid­ing niet eens de moeite om mijn naam te onthouden, na zijn ontslag werd ik plots basisspele­r.” met de bal aan de voet. Dat doet hij geweldig snel. Iedereen gaat nog meer van hem horen…”

Linksback, Casper. Geen mens durfde een maand geleden beweren dat je op die positie zou schitteren. Ook jij zelf niet.

“Ik zéker niet. Want in de voorbereid­ing was ik er heilig van overtuigd dat een nieuwe uitleenbeu­rt

de beste oplossing was. Ik trainde al weken mee met de A-kern onder Marquez, maar na een maand kende hij nog steeds mijn naam niet. Hij deed ook geen moeite om me te leren kennen. Ik was niet belangrijk. Maar plots was er die rode kaart van Dussaut tegen Zulte Waregem, werd Marquez ontslagen en was er dat tekort aan flankverde­digers…”

Chris O’Loughlin zag heil in een gediscipli­neerde speler als jou. Terecht, zo blijkt.

“Twee jaar geleden had O’Loughlin al veel vertrouwen in me. Toen debuteerde ik in het eerste elftal met hem als hoofdcoach. Ik mocht destijds twee keer meedoen in de play-offs, tegen Lokeren en Charleroi.”

Vorig jaar was er de uitleenbeu­rt

aan Geel. Toch een lager niveau.

“Maar wel een leerrijk avontuur. Ik groeide in de ploeg van Nicky Hayen. We eindigden achtste en flikkerden Standard uit de beker. Onvergetel­ijk. Die zege tegen Standard hield ik in het achterhoof­d toen ik met STVV opnieuw tegen hen moest postvatten. Het hielp om de zenuwen te controlere­n. Ik wist dat Standard te kloppen was.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium