Het Belang van Limburg

“Hopelijk zindert dit ook na bij de spelers”

- Guillaume MAEBE

STAAT IVAN LEKO TER DISCUSSIE?

“Deze uitschakel­ing draait niet rond Leko, het gaat over Club Brugge in zijn geheel. Dit verlies betekent meer druk op ons allemaal om te blijven presteren in hetgeen nog overblijft: de competitie en de beker. Daar moeten we ons nu vol op focussen. Dat geldt niet alleen voor de hoofdtrain­er en zijn staf, maar ook voor de spelers en voor iedereen die betrokken is bij het sportieve beleid, inclusief mezelf.”

CREËERT CLUB BRUGGE WEL VOLDOENDE KANSEN?

“Als je naar onze laatste twee Europese matchen kijkt, is het logische antwoord: neen. Maar ik vind niet dat we in de competitie te weinig brengen. Vier matchen gespeeld, elf keer gescoord. Als je met 1-0 wint en nadien nog twee kansen mist, dan is de perceptie misschien anders dan als je met 3-0 wint zonder extra kans. Een doelpunt is ook een kans, hé. Ik win dan sowieso liever met 3-0.”

VERLIEST CLUB BRUGGE DE AANSLUITIN­G MET EUROPA?

“Ajax speelde drie maanden geleden de finale van de Europa League en ligt er nu uit: je gaat dan toch ook niet zeggen dat ze geen Europese subtop meer zijn? Neen, in de Europa League 2015-2016 deden we in de groepsfase tot de laatste speeldag mee om te overwinter­en. In de Champions League nadien was er gewoon een kwaliteits­verschil en dit jaar hebben we met Basaksehir een Champions League revisite beleefd. AEK is de enige keer dat we echt onder ons niveau gepresteer­d hebben.”

WAT GEBEURT ER NU MET DE SPELERSGRO­EP?

“Zondag is er met Standard opnieuw een match, maar dit zindert toch na. Toch bij ons, dus ik hoop dat dat ook bij de spelers het geval is. Ongeacht het resultaat tegen AEK gingen we onze kern nog afbouwen tot 24 à 25 spelers. Ja, we hebben alleen nog maar de competitie, maar de concurrent­iestrijd zal nu nog groter worden en dat vind ik alleen maar positief. Er gaan geen keuzes gemaakt moeten worden: vanaf nu spelen bij elke wedstrijd alleen nog maar de beste spelers. De uitgaande dossiers? Ik verwacht niet dat deze match een invloed zal hebben op de prijs van jongens als

Engels en Denswil.

Het is geen troef, maar voor een fundamente­le wijziging zal het ook niet zorgen.”

Er gaan geen keuzes gemaakt moeten worden: vanaf nu spelen bij elke wedstrijd alleen nog maar de beste spelers Vincent MANNAERT

CEO Club BRUGGE

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium