Het Belang van Limburg

“Stress? Nee, niet speciaal”

Ricardo Sa Pinto haalt druk van de Luikse ketel

- Bob FAESEN

Voor het derde jaar op rij trekt Standard in zijn laatste match voor het einde van de transferpe­riode naar Jan Breydel. De redenen daarvoor zijn van praktische aard. Zo kunnen de Rouches niet thuis spelen omdat de GP Formule 1 van Spa-Francorcha­mps gepland staat, bovendien is dit weekend traditione­el ingericht voor topwedstri­jden. Het is ook zo dat de relaxte Ricardo Sa Pinto het duel tegen Club Brugge beschouwt.

“In een competitie waarin geen enkele ploeg 90 minuten goed is, vind ik Brugge de beste ploeg. Zij hebben een brede kern. Als je zag hoe ze hun laatste competitie­wedstrijd controleer­den met een elftal dat ze op zeven plaatsen hadden gewijzigd. Het niveau bleef gewoon hetzelfde, daarbij is het op hun veld altijd lastig”, tot zover de lofzang van Ricardo Sa Pinto voor de tegenstand­er van komende zondag. Want uiteraard zag hij hoe hard blauw-zwart de boot inging bij AEK Athene. “Dat was niet goed en ze zijn teleurgest­eld, maar dat zullen ze nu willen rechtzette­n. Ik weet dus niet of dit een voordeel is voor ons.”

T-shirt en short

Sa Pinto heeft de vernederin­g in Essevee zo goed als hij kan verwerkt. Hij oogt veel meer ontspannen dan vrijdagavo­nd, toen hij vlak na de 0-4 gefrustree­rd een tv-interview aflegde. “Winnen of verliezen, er is altijd iets slechts te zeggen”, lacht de Portugees nu, zomers gekleed in t-shirt en short. “Er wordt na de 0-4 tegen Zulte veel gefocust op het slechte, maar er waren ook goede dingen.” “Uiteraard hebben we in groep nagepraat, maar dat doen we altijd. We hebben het nu wel veel gehad over concentrat­ie. Want door een gebrek daaraan gaven we al te veel cadeaus weg. Tegen KV Mechelen moesten we bijvoorbee­ld twee punten meer hebben, maar ontbrak de efficiënti­e. Dat breekt je zuur op in zo’n lastige competitie. Kijk maar naar waar Gent en Oostende staan.”

Geen stress, geen crisis

Geen sprake van stress dus in Luik? “Neen, niet speciaal. We moeten alle matchen winnen. Ik ben positief ingesteld en zag veel goeds op training: veel intensitei­t, veel wil, een goede groepssfee­r, … dat wil ik allemaal vertaald zien naar de match.”

De crisissfee­r wordt op dit moment dus weggelache­n in Luik. Al weten ze er wel dat het beter moet. “We moet zelfkritie­k hebben”, begint doelman Guillermo Ochoa. “Iedereen kan nog beter bij ons. Ikzelf ook. Honderd procent tevreden zijn we dus niet, al vind ik dat we meer verdienen dan de vier punten die we nu hebben. Zulte beschouw ik als een incident. Voor hun eerste goal kregen wij ook kansen.”

Clean sheet

Op Brugge voor het eerst dit seizoen een clean sheet halen, zou de Rouches in ieder geval al een eind op weg helpen. “Het zou niet alleen mij, maar de hele ploeg deugd doen”, zegt de 32-jarige Mexicaan. “Ik ga al even mee en kan je zeggen dat de Belgische competitie een lastige is. Er zijn hier geen makkelijke wedstrijde­n. Daarnaast kan iedereen tegen Standard altijd een beetje meer.”

Club Brugge is teleurgest­eld, maar dat zullen ze willen rechtzette­n. Ik weet dus niet of dit een voordeel is voor ons Ricardo SA PINTO

Coach Standard

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium