Het Belang van Limburg

Max Verstappen “Mooiste circuit ter wereld”

-

XXFrancorc­hamps is Verstappen­land, maar zelf laat Max zich amper zien. Zijn entourage houdt hem zo veel mogelijk weg van zijn fans - geen blitzbezoe­kjes aan de campings meer - en van het Nederlands­e perslegert­je, dat beteuterd achterblee­f. “Max moet op de race focussen”, luidt het. Vorig jaar plaatste Max Verstappen zich in Spa voor de eerste startrij, net achter de polesitter. Maar na een slechte start werd hij in de eerste bocht gekneld tussen Kimi Raikkonen en de muur. Een zware domper op de hoge verwachtin­gen van het oranje legioen. Dat liet Verstappen ook merken, want hij reed alleen nog voort om de race van de Ferrari te verknoeien en kwam daar achteraf ook voor uit. Verstappen: “Tja, vorig jaar. Dat was zó’n teleurstel­ling. Er waren zo veel fans voor mij en dat gaf me

Stoffel Vandoorne

positieve druk. De kwalificat­ies waren heel goed, en dan ging het op zo’n manier fout. Ik heb geen spijt van wat ik gezegd heb. Ik zeg wat ik denk, ik meende wat ik zei.”

In de vrije trainingen was je twee keer vierde. Zit er weer iets moois in?

“Normaal wordt het moeilijk om de eerste startrij te halen. We lijken wel niet ver weg van de topteams, maar op zaterdag is de kloof altijd groter dan op vrijdag. Van de nieuwe motor verwacht ik geen mirakels. Het is eerder finetuning. Het is niet zo dat we plots meer pk’s hebben.”

Een stunt is dus niet mogelijk?

“Zonder regen wordt het moeilijk. Maar ik ben er hier wel op gebrand om goed te presteren. Spa is mijn thuisrace en het mooiste circuit ter wereld. Eau Rouge heeft het mooie landschap, maar is eigenlijk makkelijk plankgas. De tweede ”

sector

is

echt

schitteren­d.

Ben je tijdens je vakantie bekomen van het incident in Boedapest, waar je je teammaat Daniel Ricciardo uitschakel­de?

“Ik heb elf dagen vrij gehad, maar ben wel aan mijn conditie blijven werken. En wat het incident betreft: ik heb het nog een aantal keer herbekeken vanuit verschille­nde standpunte­n. Je probeert ervan te leren, maar je moet verder. Meteen na de race ben ik met Daniel gaan praten om het goed te maken. We hebben onze meningen uitgewisse­ld en zijn op vakantie vertrokken. Ach, wij zijn racepilote­n en proberen elke race te scoren. Als we voor de wereldtite­l zouden strijden, zou het een ander verhaal zijn. Maar naar een titel hoeven wij dit jaar niet meer te kijken.”

 ?? NEWS, BELGA
Foto PHOTO ?? Zestig procent van de tickets is verkocht aan Nederlande­rs. Max Verstappen werd dus overspoeld door handtekeni­ngenjagers, maar ook Vandoorne had het best druk.
NEWS, BELGA Foto PHOTO Zestig procent van de tickets is verkocht aan Nederlande­rs. Max Verstappen werd dus overspoeld door handtekeni­ngenjagers, maar ook Vandoorne had het best druk.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium