Het Belang van Limburg

“Als ik naar het WK mag, dan bied ik mijn diensten aan”

-

Drie dagen voor Luik-Bastenaken­Luik verraste je de wielerwere­ld met je podiumplek in Hoei. Niettemin offerde je op weg naar Ans je kansen op voor Greg Van Avermaet. Lovenswaar­dig.

“Zulke situaties wil ik de komende jaren toch liever vermijden als ik over hetzelfde stel superbenen beschik. Ik wil namelijk jaar na jaar dichter bij die podiumplaa­ts geraken. In een wedstrijd als Parijs-Nice, die ik als een voorbereid­ingswedstr­ijd beschouw, maal ik er niet om om in dienst van Richie Porte te rijden. Tijdens mijn eigen doelen wil ik voortaan echter mijn eigen ding kunnen doen.”

Ik neem aan dat je bij je eerste WK-selectie al blij bent met een bijrol?

“Als de bondscoach op me rekent, zal hij hoogstwaar­schijnlijk een rol in dienst van de kopmannen voor mij in petto hebben. Daar heb ik totaal geen probleem mee. Ik ben bereid mijn diensten aan te bieden. Een WK-selectie zou een mooie ervaring zijn met het oog op de toekomst. Hoe meer WK’s je kunt rijden, hoe beter je die aparte wedstrijd kunt doorgronde­n. In het beloften-WK in Ponferrada ging ik als topfavorie­t van start, nadien wist ik een rit te winnen in de Toekomstro­nde en nadien blonk ik uit in de Tour of Britain. Ik wist echter nooit mijn stempel te drukken op die race. Extra ervaring is met andere woorden altijd welkom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium