Het Belang van Limburg

“Volgend jaar ga ik samenwonen met Lies”

Dé zomerhit van het peloton in tien typeringen

-

Waaraan stoor je je wel eens bij anderen?

“Ik ben iemand die nogal van structuur houdt. Breng dat kortom niet in het gedrang... (Lacht)”

Erger je je wel eens aan jezelf?

“Tuurlijk. Als ik nog maar eens dingen op zijn beloop laat. Gelukkig zorgt mijn pa ervoor dat alle rekeningen altijd netjes betaald zijn (lacht).” aan de Kust kwam iemand me felicitere­n. Jij bent toch Edward Theuns, hè?, wilde hij voor de zekerheid weten... (lacht) Ik merk vooral dat ik binnen het peloton meer bekendheid geniet. De tijd dat ik als underdog kon starten, is voorbij.”

Is Dylan Teuns een makkelijke mens om mee samen te leven?

“Als het minder gaat, kan ik wel kort van stof zijn. Lies en ik zijn echter al zes jaar samen. Ze kent de handleidin­g (lacht). We zijn van plan om volgend jaar in deze periode onze intrek te nemen in het verbouwde huis van mijn grootvader, hier wat verderop in de straat. Al vrees ik voor Lies dat mijn rol in het huishouden eerder beperkt zal blijven (lacht).”

Een liefdesnes­t. Dan is de logische vraag: trouwplann­en?

“Ho maar. De focus gaat vooralsnog uit naar de koers. Lies blijft ook gewoon volleyball­en. Al ruilt ze Lubbeek wel in voor Helchteren. Dat komt ook mij beter uit. Dan heeft ze minder verre verplaatsi­ngen voor de boeg.”

DE ZOON VAN EEN DYLANFAN

“Mijn ouders hebben geen

slechte keuze gemaakt” Jij bent vernoemd naar Bob Dylan, de bouvier naar Ozzy Osbourne. Je bent duidelijk het product van muzieklief­hebbers.

“Vooral mijn pa, ja. Al is dat niet zo extreem. Metal is zijn lievelings­muziek. Ik hou er ook wel van. Al ben ik meer open minded dan hem. We luisteren wel eens samen naar Metallica, Black Sabbath of Foo Fighters.”

En Bob Dylan?

“Nee. Ik kan niet zeggen dat ik vertrouwd ben met zijn oeuvre. Ze hebben alleszins geen slechte keuze gemaakt. Niet iedereen kan zeggen dat hij vernoemd is naar een Nobelprijs­winnaar. Je zou zeggen dat ik over een makkelijk uit te spreken naam beschik, maar dan zou je die speakers in Spanje en Noorwegen eens moeten horen. Die Spanjaarde­n draaien de e en u in mijn achternaam steevast om. Bizar. En wat de Noren van mijn naam maken, kan ik simpelweg niet imiteren. Daarvan zou mijn tong in de knoop geraken.”

We zullen er extra op letten wanneer je binnenkort in Bergen op het podium staat.

“(Lacht)”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium