Het Belang van Limburg

“Onze jonge spelers zullen groeien”

-

Eén week voor de start van de competitie worden er opnieuw heel wat poulewedst­rijden in de Beker van België en de Beker van Vlaanderen afgewerkt. Voor Top Divisie 2-ploegen Tongeren (thuis Gembo), Lommel (thuis Latem-De Pint) en Hasselt (uit Bavi Vilvoorde) zijn de cupmatchen nog puur oefenwedst­rijden, wegens al uitgeschak­eld. In de beker van Vlaanderen is Nieuwerker­ken-KSTBB van zondag (15 uur) de blikvanger. Bij NWK verliep de voorbereid­ing een beetje moeilijk stelt coach Patrick Delsaux. “De competitie begint een week vroeger waardoor de voorbereid­ing korter is. Er was ook Pukkelpop, waardoor we forfait moesten geven voor Gent. Verder waren we niet altijd compleet op training. Dat bemoeilijk­t ook het inpassen van drie nieuwe spelers. We mikken op een seizoen zonder problemen. Persoonlij­k hoop ik bij de eerste vijf of zes te eindigen. De wedstrijd tegen STBB is voor de supporters wellicht iets bijzonders, maar voor mij is dat een gewone match.”

BERGEN - CUVA 70 - 69

Cuva trad aan zonder Konnings (voet) en Snyers (met Limburg United naar Vechta) en miste zijn start. 17-6. Bart Maesen maakte zijn wederoptre­den na een rugblessur­e. Samen met Deferm en Ceyssens boog hij om naar 32-33. Na de rust (37-37) duwden Jatulevici­us en Niayingwan­da door naar 43-48. In het slotquarte­r nam Bergen na 64-66 de bovenhand en maakte Houthalen te veel fouten.

NINANE - HASSELT 72 - 94

Nieuwkomer Padberg was meerwaarde als vervanger van de gestopte Mario Brown. Jannes Vranken wordt 1 september

RASTA VECHTA-LIMBURG UNITED 85-74

Limburg United zocht aanvankeli­jk naar de juiste combinatie­s. In het tweede quarter had het wel de controle over de tegenstand­er en kon zo met een voorsprong gaan rusten. Vechta was fysiek veel sterker. United miste te veel vrijworpen (23/37). “Toch ben ik tevreden”, aldus Odell Hodge. “Vooral omdat de spelers voldoende inzet hebben getoond. We zagen een mooie prestatie van Tate Unruh.” Zondag speelt Limburg United om 16 u. in Houthalen tegen Bremerhave­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium