Het Belang van Limburg

BRAINS VS. PUNCH

FLOYD MAYWEATHER en CONOR MCGREGOR staan tegenover elkaar in meest gehypete bokskamp aller tijden

- Dieter PEETERs

Na alle beginnen de Amerikaan Floyd Mayweather en de Ier Conor McGregor zondagocht­end om 5 uur aan hun ‘moneyfight’. Eindelijk, zouden we bijna durven zeggen. Maar over welke sterke punten beschikken

Precisie met rechts

“Mayweather heeft niet de hardste punch, maar wel een erg precieze. Dankzij zijn techniek kan hij de tegenstand­er op een onverwacht moment tegen het canvas meppen.”

Uithouding

‘trashtalk’

“Zijn uithouding is altijd een van Mayweather­s sterkste wapens geweest. Vaak velt hij zijn tegenstand­er pas helemaal op het einde van de kamp. Maar heeft hij op zijn veertigste nog datzelfde uithouding­svermogen?”

Verdedigin­g

“In zijn bokscarriè­re heeft Mayweather alles gewonnen wat hij kon winnen. Dankzij die ervaring blijft hij altijd rustig en trouw aan zijn strategie. Hij rekent op zijn verdedigin­g om dan met een counteraan­val toe te slaan.”

Snelle benen

“Ondanks zijn 40 jaar beweegt Mayweather erg vlot. Slagen ontwijken, uit het bereik van zijn tegenstand­er blijven: daar is hij meester in. Zijn tactiek is Make him miss and hit him.” de twee kemphanen eigenlijk? Ex-bokscoach Jef Van Driessche laat zijn licht schijnen over Mayweather, de beste Belgische MMA-vechter Maarten Wouters over McGregor.

Harde linker

“In zijn linkerhand zit een erg harde, precieze punch. Als MMA-vechter heeft hij vooral die precisie sterk ontwikkeld. Met één goed gemikte slag kan hij Mayweather in de problemen brengen.”

Explosivit­eit

“In al zijn enthousias­me zal McGregor erg hevig beginnen. Daar heeft hij ook de explosivit­eit voor, maar tegelijk moet hij ook wat energie proberen te sparen.”

Aanval

“De reach (oftewel het bereik, nvdr.) van McGregor is iets groter dan dat van zijn tegenstand­er, zo’n 188 centimeter. Dat levert hem een voordeel op, maar dat betekent ook dat hij offensief zal moeten boksen.”

Buitengewo­on voetenwerk

“Door zijn ervaring als MMA-vechter beschikt McGregor over buitengewo­on voetenwerk. Zijn dekking is misschien wel minder, maar hij compenseer­t dat met zijn beweeglijk­heid.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium