Het Belang van Limburg

“Trommel met eersteklas­sers als

Twee boezemvrie­nden Toon Lenaerts en Wouter Scheelen blikken vooruit

- Piet DINGENS

In Lommel SK - Dessel Sport zien heel wat oude vrienden elkaar terug. Thomas Jutten zal er vanwege een letsel aan de achillespe­es niet bij lopen, maar Senne Verbiest en vooral Toon Lenaerts wél. Laatstgeno­emde en zijn Lommels maatje Wouter Scheelen blikken samen vooruit op dit interessan­te bekerduel.

Toon, ga jij juichen als je straks tegen Lommel scoort?

Lenaerts: “Natuurlijk, maar ik denk dat ik Wouter en zijn maats vooral het scoren moet proberen te beletten.”

Raar dat jullie straks als kemphanen tegenover elkaar staan, Wouter.

Scheelen: “Dat vind ik ook. We zaten tot voor kort naast mekaar in de kleedkamer, waren kapitein en onderkapit­ein. Nu zie ik Toon wel minder, maar we blijven beste vrienden. Als je het mij vraagt, hadden we hem in onze kern nog goed kunnen gebruiken, zowel op als naast het veld.”

Lenaerts: “Een Lommelse delegatie is al bij mij thuis in Overpelt geweest. Dat vond ik fijn. Ik heb nog veel respect voor de club en zijn fans. Maar ook in Dessel ben ik intussen goed ingeburger­d. Het is er gemoedelij­k en tof. De omkadering is ook prima. Ik denk dat Lommel ons zeker niet zal onderschat­ten. Vorig jaar is Dessel in de competitie nog tweede geëindigd, achter Beerschot-Wilrijk.”

De ex-Beerschott­ers Clepkens en Vermeiren zullen wel aan de alarmbel trekken, want Dessel won vorig seizoen twee keer van de latere kampioen.

Lenaerts: “Aha. Lommel heeft ook de ambitie uitgesprok­en om meteen weer te promoveren.”

Toon LENAERTS Scheelen: “Da's lekker voor al onze tegenstand­ers. Die zullen geen extra motivatie nodig hebben om ons te bekampen. Anderzijds begrijp ik het ook wel. Je kunt de fans niet paaien door te zeggen dat SK voor de ‘zesde plaats’ gaat. Je zou nogal wat horen. We hebben een sterke kern, maar het moet ook een beetje meezitten.”

Wie straks wint, komt in de trommel met de eersteklas­sers.

Scheelen: “Als een club uit de amateurlig­a een profclub loot, krijgt ze sowieso het thuisvoord­eel. Dat was vorig seizoen al zo.” Lenaerts: “Reden te meer om de mouwen flink op te stropen. Hopelijk vergis ik me niet van kleedkamer (lacht). De kleuren zijn alvast dezelfde. Dessel speelt ook in groen en wit.”

Scheelen: “Ik heb met OHL nog ooit in die andere kleedkamer gezeten. Maar dat is alweer een hele tijd geleden.”

Normaal mag in deze streekderb­y vuurwerk verwacht worden. Dessel won vorige week met 0-5 in Hasselt, Lommel droogde het Waalse Mormont met 7-0 af.

Scheelen: “Waarna die jongens hun verdriet nog stevig weg dronken in de business-seats. Er waren ook enkele bondsleden van de amateurlig­a aanwezig. Die vertelden dat de spelers van een andere Waalse club uit onze reeks de reputatie hebben dat ze zich na een uitmatch nog urenlang lam zuipen voordat ze weer op de bus, euh... kruipen. Ik ben benieuwd.” Lenaerts: “Welkom in het amateurvoe­tbal (lacht). Ik weet niet goed wat ik van dit seizoen mag verwachten, maar ik heb er wel ontzettend veel zin in.”

Hopelijk vergis ik me niet van kleedkamer, want Dessel speelt ook in groen en wit

Nog een afsluitend pronostiek­je, heren?

Lenaerts: “1-2. Maar 0-1 op een diefje mag ook.”

Scheelen: “Ik wist dat je dat zou

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Toon Lenaerts (links) speelde negen seizoenen voor Lommel, maar speelt nu met Dessel tegen zijn ex-ploegmaat en boezemvrie­nd Wouter Scheelen.
Foto DICK DEMEY Toon Lenaerts (links) speelde negen seizoenen voor Lommel, maar speelt nu met Dessel tegen zijn ex-ploegmaat en boezemvrie­nd Wouter Scheelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium