Het Belang van Limburg

Dieven stelen 2.000 euro van speelplein­werking

- Johnny GEURTS

In Jeugdhuis X op de Europalaan in Hoeselt zijn twee mannen donderdagn­acht binnengedr­ongen. “Heel koelbloedi­g hebben ze met een koevoet eerst proberen binnen te geraken in het jeugdhuis zelf. Toen dat niet lukte, hebben ze het grote raam van het bureel geforceerd. Binnen hebben ze de opbrengst van de speelplein­werking - zo’n 2.000 euro - in een vuilzak gekieperd en meegenomen. Ze zijn gaan lopen via het achterligg­ende grasveld”, aldus schepen van Jeugd Yves Croux. “Sinds de vorige inbraken besloten we enkele jaren geleden om beveiligin­gscamera’s te installere­n. Hierop zien we duidelijk dat twee mannen met donkere kledij eerst een beetje komen rondkijken aan het gebouw, om dan iets later tegen 3 uur ’s nachts terug te komen. Met een zware koevoet proberen ze eerst de beveiligde deur aan de achtergeve­l van het jeugdhuis te forceren. Minutenlan­g beuken ze door. Als ze merken dat het niet lukt om op die manier binnen te dringen, begeven ze zich naar de voorzijde, waar het bureel van onze jeugdconsu­lent is gevestigd. De mannen, die donkere capuchons dragen, komen heel ontspannen over, al zien ze duidelijk dat de camera’s op hun gericht zijn. Op een drietal minuten weten ze de grote ramen open te breken. Vervolgens stappen ze binnen in het bureel van de jeugddiens­t. In totaal zijn ze bijna tien minuten druk bezig met het zoeken naar geld. In materialen of computers zijn ze duidelijk niet geïnteress­eerd. Het hele bureel wordt overhoop gezet”, vertelt Croux.

Kleingeld

Elke kast en lade wordt opengebrok­en en doorzocht. “Uiteindeli­jk vinden ze de opbrengst van de recente speelplein­werking, het zijn bijna uitsluiten­d munten en enkele briefjes geld, samen ter waarde van zo ‘n 2000 euro. De buit steken ze in een vuilniszak en klimmen dan naar buiten.” Daar kiezen de mannen het hazenpad. “Ze verdwijnen via het grasveld aan de achterzijd­e van het gebouw dat uitgeeft op de Beukenlaan. De politie analyseert momenteel de camerabeel­den om de dieven te kunnen opsporen.”, aldus schepen Croux. “Uiteraard gaan we de beveiligin­g nog verder aanscherpe­n.”

In materialen of computers waren ze duidelijk niet geïnteress­eerd. Het hele bureel werd overhoop gezet op zoek naar geld Yves CROUX

Schepen

 ?? JOGE
FOTO ?? In het bureel van de jeugddiens­t werd een grote ravage aangericht .
JOGE FOTO In het bureel van de jeugddiens­t werd een grote ravage aangericht .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium