Het Belang van Limburg

Inbrekers slaan toe op vijf plaatsen in Schulen

- Luk WEYENS

In Schulen is donderdagn­acht op vijf plaatsen ingebroken. Dat gebeurde in de Stapstraat en de Manestraat, onder meer in de sporthal aan die straat. De buit bleef beperkt, maar de schade is wel groot. Zo werden in de sporthal twee deuren opengebrok­en en werd ook een raam stuk geslagen. De sporthal aan de Manestraat is eigendom van de stad, maar het beheer gebeurt door de tafeltenni­sclub van Schulen, die ook de cafetaria uitbaat. Voorzitter Jos Reynders van de club stelde de inbraak vrijdagoch­tend vast. “Met het oog op de verfwerken in de sporthal ging ik daar een kijkje nemen. De ravage werd snel duidelijk. Tussen de cafetaria en de sportruimt­e is er een glazen wand. De deur daarvan kan je makkelijk openschuiv­en, maar toch werd in een raam een gat geslagen. De dader of daders hadden zich langs de achterzijd­e van het gebouw toegang verschaft. Daar kan je ongezien aan de slag gaan en er zijn ook twee deuren naast elkaar. Van beide werden de sloten geforceerd. Mogelijk dacht(en) de dader(s) dat ze zich bij de eerste deur hadden vergist en werd daarom de tweede deur opengebrok­en. In totaal werd een som geld van zowat 120 euro gestolen, snoepgoed en ook een toestel. De inbraak moet tussen donderdaga­vond en vrijdagoch­tend gebeurd zijn. Toen de trainer donderdaga­vond om negen uur de hal verliet, was er niets aan de hand.”

Kinderstoe­l

Op twee andere plaatsen in de Manestraat werd eveneens toegeslage­n en ook enkele voertuigen aan woningen in de Stapstraat vormden doelwitten.

Een van die slachtoffe­rs is Joeri Houben: “Hier staan twee auto’s voor de deur geparkeerd. In een van de twee werd ingebroken. Blijkbaar is men erin geslaagd de deur met elektronis­che middelen te openen. De gordels in de auto werden overgesned­en en de kinderstoe­l werd meegenomen, net als de boorddocum­enten. Op de tweede auto werden geen sporen van braak vastgestel­d. Ook het camerasyst­eem aan de woning werd uitgeschak­eld.”

Nog in de Stapstraat was de auto van Jaak Stubbe, handelaar in ITapparatu­ur, het mikpunt van diefstal: “Het raam rechts achteraan werd stuk geslagen. In de auto lag ook een doos van een laptop die ik had geleverd en die doos bleef zelfs helemaal onaangeroe­rd. De glasscherv­en lagen er nog bovenop. Mogelijk is de dader of zijn de daders vroegtijdi­g op de vlucht geslagen. Mijn buurman had rond half vier lawaai gehoord. Hij is naar buiten gekomen, wat de lichten buiten heeft ontstoken.”

 ?? LW ?? In totaal werd
zowat 120 euro, snoepgoed en ook een toestel gestolen uit de cafetaria.FOTO
LW In totaal werd zowat 120 euro, snoepgoed en ook een toestel gestolen uit de cafetaria.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium