Het Belang van Limburg

Genk heeft na tien jaar weer bowling

Met eethuis en pal in het centrum

- Chris NELIS

Pal in het centrum van Genk, tussen de Delhaize en het Carbon hotel, komt een bowlinghal met barbecue en eetruimte. Het gaat om een initiatief van Nico Clerckx, die al vijf jaar in MeeuwenGru­itrode bowlingbaa­n Fitlounge uitbaat. Als alles volgens plan verloopt, opent de zaak in Genk op 30 oktober. De stad ziet de bowling als een versterkin­g van het handelscen­trum, goed voor twintig banen extra. Het leegstaand­e gebouw werd onlangs nog gebruikt om er de stedelijke nieuwjaars­receptie voor wat heet de Gestelde Lichamen te organisere­n. Nu krijgt het een permanente invulling. Voor Nico Clerckx de oplossing bij uitstek na anderhalf jaar zoeken in Genk. “Er is hier potentieel om een bowlinghal te runnen”, zegt Clerckx. “Ik had aanvankeli­jk gedacht aan Shopping 1. Maar de voorwaarde­n waren daar minder aantrekkel­ijk.”

Slow cooking

Het is voor Clerckx belangrijk dat de ruimte zo zinvol mogelijk gebruikt wordt. “’s Avonds en in het weekend ligt de focus vooral de bowling”, zegt hij. “Overdag gaan we ons meer concentrer­en op eten. Om het verschil te maken met andere eetgelegen­heden voorzien we een ‘slow cooking barbecue’ met zowel vlees-, vis- als vegetarisc­he gerechten. Er komt ook een stand met broodjes en belegde bagels. Daarvan heb ik de samenstell­ing zelf ontwikkeld. Net zoals de barbecuege­rechten, trouwens. Ik ben kok van opleiding. Eten kan uiteraard ook in combinatie met bowling.”

Clerckx ziet vooral potentieel in Nico CLERCKX

Uitbater de duizenden passanten elke dag: “Er is veel te doen in Genk. Dat heeft me er ook van overtuigd om hier een bowlinghal te openen. Eentje met acht banen en enkel als recreatie, niet voor competitie­s. In totaal kunnen er zo’n driehonder­d mensen in één avond bowlen. Bedrijven, families of organisati­es kunnen de zaak ook in zijn geheel afhuren. Met de parking zijn we nog bezig. Ik ga proberen hiervoor een formule uit te werken met Q-park.”

Schepen van Economie Lotte Trippaers (CD&V) is blij met de investerin­g. “Niet alleen omdat een ruim winkelpand een nieuwe en zinvolle bestemming krijgt. In een bowlinghal kunnen ook jongeren terecht die te jong zijn om alleen uit te gaan en te oud om dat met hun ouders doen. Net zoals in de bioscoop kun je hen daar gerust afzetten en later weer oppikken. Ja, je kan zeggen dat we nood hadden aan een bowlinghal.” Genk heeft al meer dan tien jaar geen enkele bowlingbaa­n meer. De laatste, in de Arena, ging in 2007 dicht. Op 30 oktober gaan normaal gezien de deuren van ‘36 dubbel 0’ open, zoals de nieuwe zaak zal heten.

’s Avonds en in het weekend zal de focus liggen op bowling, overdag meer op eten

 ??  ??
 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Schepen Lotte Trippaers en initiatief­nemer Nico Clerckx in het 1.500 vierkante meter grote leegstaand­e gebouw dat in het najaar als bowlinghal met eethuis de deuren opent.
FOTO CHRIS NELIS Schepen Lotte Trippaers en initiatief­nemer Nico Clerckx in het 1.500 vierkante meter grote leegstaand­e gebouw dat in het najaar als bowlinghal met eethuis de deuren opent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium