Het Belang van Limburg

Minister Weyts houdt aandacht voor zuid-oost Limburg

-

Gisteren werd het heringeric­hte complex 32 officieel geopend. Op de Maastricht­ersteenweg tussen Tongeren en Riemst zijn drie rotondes en een nieuwe op- en afrit aangelegd. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en directeur Gijs Moors van de Afdeling Wegen en Verkeer Limburg beklemtoon­den dat er voor zuid-oost Limburg nog heel wat werken in de pijplijn zitten in de nabije toekomst. Na de infrastruc­tuurwerken aan het op- en afrittenco­mplex van de E313 in Riemst en Tongeren volgen in het najaar de beplanting­swerken voor de groene buffer. Aansluiten­d zal de private investeerd­er, NV Cordeel, wellicht volgend jaar al de 40 hectare grote uitbreidin­g van het bedrijvent­errein Tongeren Oost ontwikkele­n. Het project voorziet ook in een bijkomende rechtstree­kse aansluitin­g op de E313.

Eind dit jaar start AWV samen met Infrax en Aquafin het project tot verbeterin­g van de schoolomge­ving in de Vrerenstra­at in Vreren (Tongeren), waarna de Luikerstee­nweg volgt. Volgend jaar begint ook de eerste fase van de aanleg van de Noordooste­lijke Omleiding Tongeren. Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan de verbeterin­g van de doortocht Waltwilder (Bilzen), waardoor de plaatselij­ke schoolomge­ving in de Langstraat en Maastricht­erstraat aanzienlij­k verkeersve­iliger wordt.

Ook de verbeterin­g van de Bilzerbaan in Veldwezelt (Lanaken), die volop in uitvoering is, wordt volgend jaar verdergeze­t in de Tweede Caribinier­slaan, richting Maastricht. In 2018 worden ook de nodige budgetten uitgetrokk­en voor de laatste fase van de verbeterin­g van de doortocht van Riemst. Daarbij wordt in het centrum de Tongersest­raat aangepakt.

En tenslotte voorzien minister Weyts en directeur Moors dat ook de schoolomge­ving aan de Riemsterwe­g in Kleine Spouwen (Bilzen) volgend jaar wordt verbeterd.

Abbendaal

Minister Weyts opende gisteren ook officieel omleidings­weg Abbendaal in Bilzen. Precies een jaar geleden vond de start plaats van de ingrijpend­e werken voor de aanleg van deze omleidings­weg rond het bedrijvent­errein Spelver.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium