Het Belang van Limburg

Soaps beloven snel antwoorden op cliffhange­rs

‘FAMILIE’ EN ‘THUIS’ VANAF MAANDAG TERUG OP HET SCHERM

- Tom VETS

Maandag is D-day voor onze Vlaamse soaps. 'Familie' begint aan het 27ste seizoen en nadert snel aflevering 6000. ‘Thuis’ is er voor het 23ste jaar bij. Voor wie de vele cliffhange­rs van eind juni reeds vergeten is, volgt zondag nog een opfrissing met de heruitzend­ingen van de seizoensfi­nales. Maar wat mogen de fans in september verwachten? Fans van ‘Familie’ krijgen maandag meteen een cadeau, want het seizoen start opnieuw met een dubbellang­e aflevering. De eerste aflevering begint waar de seizoensfi­nale is geëindigd: met het nakende huwelijk van Véronique (Sandrine André) en Mathias (Peter Bulckaen). Al leek Lars (Kürt Rogiers) roet in het eten te strooien. Hij vroeg Véronique om alles en iedereen achter zich te laten, en met hem een nieuw leven te beginnen. Volgt Véronique haar verstand of luistert ze naar haar hart? Fans zullen meteen weten wat Véronique heeft beslist. “Die aflevering is naar mijn mening zelfs nog sterker dan de seizoensfi­nale”, zegt Kürt Rogiers. “Ik zal weer wat mogen horen. Ik heb nog nooit zoveel reactie gekregen op een rol als deze in ‘Familie’. De driehoeksr­elatie houdt ontzettend veel mensen in de ban. Overal waar ik deze zomer ben gekomen, beginnen mensen er een gesprek over. Het valt me ook op hoe dit verhaal de kijkers lijkt te verdelen. Er zijn echt twee kampen ontstaan. Zelfs op de set heeft iedereen er zijn zegje over.”

Afscheid

De makers van ‘Familie’ laten de fans niet op hun honger zitten, want ook andere cliffhange­rs krijgen vlug uitsluitse­l. Hoe reageert Jan (Jef De Smedt) op de ongeneseli­jke hersentumo­r van zijn (bijna ex-)vrouw Linda (Hilde Van Wesepoel)? En wat betekent dit voor zijn romance met Viv (Ini Massez)? Komt Stefanie (Jasmijn Van Hoof) haar ontvoering te boven en wordt dader Simon (Braam Verreth) alsnog ontmaskerd? Wat is de wraakzucht­ige Ronald (Dimitri Duquennoy) van plan met Guido (Vincent Banic)? En heeft Mieke (Caroline Maes) haar geheugen definitief terug? Er zullen ook enkele nieuwe gezichten opduiken, al moeten die nog even wachten. Eerst worden de lopende verhalen afgerond, en nemen we afscheid van enkele vertrouwde gezichten. Hilde Van Wesepoel stopt eind oktober na 15 jaar als Linda, en ook Bas Van Weert verdwijnt van het scherm als Cédric. Eind dit jaar neemt een nieuw gezicht die rol over.

Onverwacht­e liefde

Bij de collega’s van ‘Thuis’ hebben ze nog iets goed te maken. Hun seizoensfi­nale werd zeer lauw onthaald door de fans. Maar dat zou de eerste weken van september goed gemaakt worden. Door het slotbeeld lijkt de focus op de ontvoering van Waldek (Bart Van Avermaet) te liggen, maar er waren nog andere cliffhange­rs. Dieter (Raf Jansen) vroeg Nancy (Ann Pira) ten huwelijk, maar zij zei neen. Julia (Myriam Bronzwaar) probeerde Luc (Mark Willems) te vergiftige­n. Verder zagen we Olivia (Moora Vanderveke­n) een zwangersch­apstest doen, en verdween de kleine Sandrine spoorloos.

Eén ding is zeker: ‘Thuis’ neemt geen slome start. Het seizoen start met een knal: de eerste weken kennen een ontvoering, een onverwacht­e liefde, wraak en turbulente voorbereid­ingen op het huwelijk van Tom (Wim Stevens) en Judith (Katrien De Ruysscher). En er laat zelfs iemand het leven… Laat het speculeren maar beginnen!

'Thuis', maandag, 20.10u, Eén 'Familie', maandag, 20u, VTM

 ?? Foto FAMILIE ?? Trouwt Véronique met Mathias, of gaat ze lopen met haar oude vlam Lars?
Foto FAMILIE Trouwt Véronique met Mathias, of gaat ze lopen met haar oude vlam Lars?
 ?? FOTO © VRT ?? Overleeft Waldek zijn ontvoering? ‘Thuis’ belooft om snel duidelijkh­eid te scheppen.
FOTO © VRT Overleeft Waldek zijn ontvoering? ‘Thuis’ belooft om snel duidelijkh­eid te scheppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium