Het Belang van Limburg

Man bedreigt OCMW-medewerker met de dood

-

Juriste Sofie V.O. is gisteren aan de balie van het OCMW-kantoor van Houthalen-Helchteren met de dood bedreigd door een cliënt. De man mocht eigenlijk niet zonder politiebeg­eleiding binnen, maar toch geraakte hij tot aan de balie. OCMW-voorzitter Mustafa Aytar (sp.a) stelt dat het OCMW een klacht tegen hem zal indienen.

“Ik werk al 21 jaar in de sector en al 7 jaar in Houthalen”, aldus Sofie V.O. “Wat ik vandaag meegemaakt heb, was schrijnend. Ik moest een collega vervangen aan het loket omdat ze een vergaderin­g had. Ik werk als juriste, maar had ingestemd om een uurtje aan het loket mensen verder te helpen totdat mijn collega terug zou zijn. Ik had zelf immers geen dringende afspraken opstaan.”

“Op een gegeven moment kwam er een man aan het loket staan. Ik vroeg hem naar zijn identiteit­skaart zodat ik kon opzoeken bij wie van de maatschapp­elijke assistente­n hij moest zijn. Hij was opgejaagd en ongeduldig. Toen het volgens hem niet al te snel ging, begon hij te roepen. Hij zei “dadelijk steek ik u dood”. Ik heb hem meteen gezegd dat ik niet op die manier aangesprok­en wilde worden. In de verte zag ik mijn collega en ik riep op haar. Toen zij de man zag, zei ze meteen: “Oei, maar die mag hier niet zijn. Die helpen we alleen verder indien hij een afspraak heeft met politiebeg­eleiding.” Ik was er eerlijk gezegd niet goed van. Ik was angstig en tegelijker­tijd boos, zeker met de moord op de ACV-bediende in Diest in het achterhoof­d. We zijn er om de mensen te helpen en dan worden wij zo behandeld. Blijkbaar zijn er nog collega’s die bedreigd zijn geweest. Ik ben blij dat vandaag vrij heb, zodat ik wat kan bekomen”, zegt de OCMWmedewe­rkster aangeslage­n.

Wij zullen een klacht indienen tegen de agressor en samen met de politie bekijken hoe we dit specifieke geval verder gaan aanpakken Mustafa AYTAR OCMW-voorzitter

Klacht

Mustafa Aytar, voorzitter van het OCMW van HouthalenH­elchteren, bevestigt het incident. “Het betreft inderdaad een cliënt voor wie wij al maatregele­n hebben genomen. De politie is onmiddelli­jk verwittigd en de agressor is onmiddelli­jk uit het gebouw gezet. Wij tolereren geen agressie en bedreiging­en aan het loket van het OCMW,. Daarom was voor deze cliënt al afgesproke­n dat hij enkel onder politiebeg­eleiding binnen mocht. Blijkbaar heeft hij de afspraak geschonden. Wij zullen een klacht indienen tegen de agressor en samen met de politie bekijken hoe we dit specifieke geval verder gaan aanpakken.” Aytar belooft ook het algemene veiligheid­splan snel te optimalise­ren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium