Het Belang van Limburg

PERFECT RAPPORT

VITAL HEYNEN LOODST RED DRAGONS ONGESLAGEN NAAR KWARTFINAL­E

-

De Red Dragons zijn donderdag in Katowice als groepswinn­aar present in de kwartfinal­e van het EK, nadat ze gisteren zonder veel zorgen hun laatste reekswedst­rijd wonnen tegen Nederland. Met dank aan de jonge Arno Van de Velde, uitmuntend ingevallen voor de geblesseer­de Pieter Verhees. De krappe 3-2-winst van Frankrijk tegen Nederland van zondagavon­d maakte niet meteen de zaak van onze landgenote­n. Oranje behield daarmee een kans op de play-offs en ging er dus helemaal voor tegen de Red Dragons, die op hun beurt moesten winnen voor een directe stek in de kwartfinal­es. Op een haperende start na leek het alleen mis te lopen toen middenman Pieter Verhees, alweer één van de sterkhoude­rs, halverwege de tweede set uitviel met een verzwikte enkel. De 21-jarige Arno Van de Velde (2m10) moest in allerijl uit zijn trainingsv­estje schieten. Zijn grote EK-debuut: acht punten, een scoreperce­ntage van 88%. Indrukwekk­end.

“Het gaat inderdaad bijzonder snel”, grijnsde de koele kikker uit Haaltert (Aalst). “Zenuwen? Niet echt, nee. Alleen superspijt­ig dat het op deze manier moest gebeuren, maar ik was er wel klaar voor. Zoals ik klaar zal zijn moest Pieter de kwartfinal­e missen.” “Spelers als hij zijn de sleutel van dit succes”, knikte een glunderend­e coach Vital Heynen. “De mensen die van de kant komen, bedoel ik. Vandaag Arno, tegen Frankrijk Stijn D’Hulst, tegen Turkije Sam Deroo bij zijn terugkeer op het terrein nadat ik hem eerder had vervangen. Heel veel mensen dragen bij en dat maakt een team sterk.”

Hoe sterk? De kans is groot dat Italië wacht in de kwartfinal­e, de olympische vicekampio­en. Tenzij die woensdag hun play-off match zouden verliezen van uittredend kampioen Frankrijk of Turkije, die gisteravon­d nog in de clinch moesten. Hoe dan ook: de tegenstand­er kan tellen.

X

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO CEV ?? Pieter Verhees blesseerde zich in de tweede set.
FOTO CEV Pieter Verhees blesseerde zich in de tweede set.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium