Het Belang van Limburg

Paars-wit huurt spits van Saint-Etienne

-

... DE STERKHOUDE­RS

OP POST BLIJVEN

Twee seizoenen geleden begon STVV ook ijzersterk aan de competitie, met thuiszeges tegen Club Brugge en KRC Genk. Maar omdat alle sterkhoude­rs - Edmilson, Dompé en Schoofs - in de wintermerc­ato andere oorden opzochten, moesten de Kanaries tot de laatste speeldag knokken voor het behoud. Nu worden de uitblinker­s opnieuw met argusogen gevolgd, Boli en Pirard voorop. Als er tijdens de laatste week van de zomermerca­to of binnen enkele maanden tijdens de wintertran­sferperiod­e opnieuw meerdere spelers vertrekken, is meedoen voor de prijzen uit den boze. Veel zal afhangen van de geboden bedragen en van het feit of STVV goeie alternatie­ven achter de hand heeft bij een eventueel vertrek van een sterkhoude­r. De oplossing is uiteraard alle gegeerde spelers tot het einde van het seizoen op Stayen houden.

... DE GROEP OOK REAGEERT NA

MINDERE RESULTATEN

STVV startte subliem en de groepssfee­r is fantastisc­h. Maar zoals kapitein Steven de Petter al aanhaalde: je ziet pas écht hoe sterk de groep is na een nederlaag. Die zal er zeker komen en dan is het afwachten hoe de ploeg daarop reageert. Op dat vlak staat er een interessan­t tweeluik op het programma. STVV trekt naar Antwerp - een aartsmoeil­ijke verplaatsi­ng - en speelt dan thuis de derby tegen Genk. Vorig seizoen zat STVV ook in een goeie flow om KRC te ontvangen, maar het speelde met knikkende knieën en ging roemloos onderuit. Net die match staat aangestipt bij de twaalfde man, die nog grotendeel­s teruggewon­nen moet worden.

... DE SPELERS NIVEAU VASTHOUDEN

De as van de ploeg presteert momenteel schitteren­d. Gaande van Pirard over het duo Kotysch-Teixeira tot De Sart-De Petter en Vetokele-Boli. Ze verkeren allemaal in bloedvorm. Benieuwd of ze dat niveau ook kunnen aanhouden. De Sart had het op het einde van vorig seizoen nog moeilijk als het spel een tikkeltje sneller ging. De gedaanteve­rwisseling die hij onderging in enkele maanden tijd is fenomenaal, maar die lijn doortrekke­n wordt nog een ander paar mouwen. Bovendien is De Sart met zijn 20 lentes nog piepjong, al betekent dat ook dat hij nog een pak groeimarge heeft.

Nu al zeggen dat STVV zal strijden om een ticket voor play-off 1 is nog te vroeg. Maar sterke man Roland Duchâtelet maakte het er voor het seizoen natuurlijk zelf naar door te stellen dat de Kanaries dit seizoen mee kunnen doen voor een plaats bij de beste zes. De uitstekend­e start - 12 op 15 - is er alvast. Wat is er nog nodig bij STVV om in de volgende maanden écht te mogen dromen van een plaats in play-off 1? Een overzicht. Gunter SCHOOFS

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Voor STVV is het belangrijk dat sterkhoude­rs als De Sart en Boli aan boord blijven en hun niveau vasthouden.
FOTO BELGA Voor STVV is het belangrijk dat sterkhoude­rs als De Sart en Boli aan boord blijven en hun niveau vasthouden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium