Het Belang van Limburg

“Radja is een geweldige speler en een groot gemis”

Zowat alle Rode Duivels hopen dat Radja Nainggolan een snelle comeback maakt bij de nationale ploeg. “Ik kan degene zijn die met Radja kan spreken over hoe de trainer het liever ziet”, biedt Jan Vertonghen zijn diensten aan. Ook andere spelers spraken gis

-

De niet-selectie van Radja Nainggolan voor de interlands tegen Gibraltar donderdag en in Griekenlan­d zondag blijft voor gespreksst­of zorgen bij de Rode Duivels. Precies omdat de wedstrijd in Griekenlan­d zo belangrijk is, begrijpen de meeste spelers niet waarom Roberto Martinez geen beroep doet op een speler die bepalend was in de vorige EK-campagne. “Radja speelt al jaren op hoog niveau bij Roma. Puur op basis van zijn kwaliteite­n hoort hij erbij”, zegt Kevin De Bruyne.

“Radja is een geweldige speler en een groot gemis”, zegt Mousa Dembélé, één van Nainggolan­s beste vrienden. “Maar ik weet niet wat er gebeurd is tussen de coach en hem. Daarom wil ik er liever niet te veel over zeggen.”

Ook concurrent­en Youri Tielemans en Steven Defour onderstree­pten de kwaliteite­n van Nainggolan. Als de Antwerpena­ar een probleem heeft met de Rode Duivels, is het met de trainer en niet met de groep. “Radja ligt echt goed in de groep”, zegt Jan Vertonghen. “Voor de medespeler­s heeft hij een superkarak­ter. Hij is sociaal met iedereen en daarboveno­p nog eens een uitstekend­e speler. Alleen is het de trainer die beslist.”

Inpraten op Radja

Martinez erkende gisteren dat Nainggolan goed ligt in de groep, maar gaf aan dat hij alleen op basis daarvan zijn selectie niet verdient. Zijn ploegmaats hopen dat hij volgende maand, als België tegen Cyprus en in Bosnië speelt, een nieuwe kans krijgt. Daarvoor gaan ze alvast inpraten op hun ploegmaat en vriend. “Radja is een emotionele jongen en heeft in een eerste reactie dingen gezegd die hij misschien beter niet had gezegd”, zegt Vertonghen. “Maar ik heb het gevoel dat Radja dolgraag bij de nationale ploeg speelt. Anders was hij al langer gestopt.”

Als vice-aanvoerder van de Rode Duivels is Vertonghen niet van plan om het thema Nainggolan aan te snijden bij de bondscoach. “Als hij hem er op dit moment niet bij wil, ben ik niet degene die die beslissing kan beïnvloede­n”, zegt de verdediger van Tottenham. “Maar ik zal wel degene zijn die met Radja kan spreken over hoe de trainer het liever ziet. Ik heb tegen Radja gezegd: ‘Doe rustig, focus je even op Roma. Laat alles bezinken en kijk wat je later doet. Doe nu geen emotionele, impulsieve dingen’.”

Radja speelt al jaren op hoog niveau bij Roma. Puur op basis van zijn kwaliteite­n hoort hij erbij

Kevin DE BRUYNE Radja heeft een superkarak­ter, is sociaal met iedereen en ook nog eens een uitstekend­e speler

Jan VERTONGHEN

Niemand wil polemiek

In zijn eerste reactie had Nainggolan gezegd dat hij niet kon begrijpen dat hij niet en Youri Tielemans als bankzitter bij Monaco wel werd opgeroepen. Maar Tielemans voelt zich niet aangesprok­en. “Het stoort me niet dat hij dat gezegd heeft. Ik ga geen polemiek starten”, zegt Tielemans. “De trainer heeft zijn keuze gemaakt en hem uit de selectie gelaten. Daar kan ik niets aan doen.”

Ook Steven Defour kreeg gisteren een vraag over Nainggolan. Net als Tielemans werd de Burnleymid­denvelder boven de Romaspeler gekozen. “Maar ik heb helemaal niet het gevoel dat het tussen mij en Nainggolan gaat voor een plaats in de selectie”, zegt Defour. “We zijn al veel samen geselectee­rd ook. Dat is niet de

strijd.

 ??  ?? Ook Divock Origi neemt ruimschoot­s de tijd voor een praatje.
Ook Divock Origi neemt ruimschoot­s de tijd voor een praatje.
 ?? FOTO'S PHN/ISOSPORT ?? Thibaut Courtois laat zich vloeren door een Rode Duivel in spe.
FOTO'S PHN/ISOSPORT Thibaut Courtois laat zich vloeren door een Rode Duivel in spe.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium