Het Belang van Limburg

“Niet het moment om Sa Pinto te ontslaan”

-

1. De soap rond Belfodil

Net als bij andere clubs zitten heel wat spelers met transferpe­rikelen. De voornaamst­e onder hen is Ishak Belfodil, wiens hoofd al sinds januari op vertrekken staat. De Algerijnse aanvaller gaf voor de 4-0-pandoering op Club Brugge aan zich niet honderd procent te voelen en bleef thuis. “Standard had Belfodil al in januari van de hand moeten doen”, vindt Van Moer. “Je kan er nu niks meer mee aanvangen. Je koppelt er nog veel transferwa­arde aan, maar hoeveel is hij nog waard?”

2. Vertrekwen­sen

De komende dagen mag er nog heel wat transferac­tiviteit verwacht worden op Sclessin. Elk bod zal overwogen worden door voorzitter Bruno Venanzi. Behalve de overgeblev­en jongens van de C-kern (Mladenovic, Badibanga en Miya) zijn Belfodil, Kosanovic (interesse uit Israël en van AEK Athene) en Mmaee waarschijn­lijke vertrekker­s. Edmilson schermt met Spaanse interesse en voor jongens als Luchkevych en Raman is nog het een en ander mogelijk. “Veel is afhankelij­k van de markt”, denkt Van Moer. “Ik heb medelijden met Venanzi. Hij is een echte clubman, vol goede bedoelinge­n en iemand die al veel van zijn eigen geld erin heeft gestoken. Het wil maar niet lopen voor hem. Ik ben er zeker van dat hij al twee jaar lang slecht slaapt.”

3. Blunders in defensie,

trainer niet ontslaan

In zijn laatste drie wedstrijde­n kwam Standard niet tot scoren en incasseerd­e het negen goals. Met name voorbije zondag tegen Club was er sprake van een foutenfest­ival. “Scholz en Laifis zijn schimmen van zichzelf ”, vindt Van Moer. “En bij de vierde goal zit Pocognoli te mekkeren, Laifis te drinken en in het centrum waren er nog twee aan het discussiër­en. Blunders, wat doe je daar als trainer aan? Dit is voor mij niet het moment om Sa Pinto te ontslaan. Al gaat het heel slecht.”

4. Activiteit op mercato

Door de mindere resultaten en afhankelij­k van uitgaande transfers zal Standard zich, naar de gewoonte van de voorbije jaren, nog roeren op de laatste dagen van de mercato. Van Moer: “Wat ik zou halen? Op het middenveld ontbreekt een spelmaker. Carlinhos kan dat wel brengen, maar bij de twee defensieve middenveld­ers (Agbo en Bokadi, nvdr.) ontbreekt voetballen­d vermogen. Vooraan kun je ook iets gebruiken, want als Sa wegvalt heb je niets. Emond is te weinig en Raman is geen spits, al deed hij het tegen Brugge nog verdienste­lijk. Maar het is toch niet normaal dat die jongen vier weken overbodig is en nu opeens moet starten?”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium