Het Belang van Limburg

Nieuw stadion van 1,4 miljoen euro

- Geert STIENISSEN

Het nieuwe stadion van Bregel Sport kostte 1,4 miljoen euro. Het resultaat is echter verbluffen­d: een mooie kantine, een kunstgrasv­eld en twee grasvelden. Voorts kregen de secretaris en de voorzitter een eigen kantoor, is er een aparte vergaderru­imte, een scansystee­m aan de inkom en voelen de spelers zich best in hun sas in de kleedkamer­s met gepersonal­iseerde zitplaatse­n. Voor de liefhebber­s beschikt de club bovendien over een eigen pizzabakke­rij.

“Een zelfgebakk­en pizza smaakt na een match toch altijd”, knipoogt secretaris Johnny Jaspers. “We gunnen het onze spelers van harte. Na de gewonnen finale voor de beker van Midden-Limburg was het meteen smullen geblazen. Onze ‘pizza express’ levert overigens ook aan huis”

Jaspers stond samen met voorzitter Ivo Donné aan de wieg van het nieuwe Bregel. “In 1992 speelden onze zonen bij de Duiveltjes van Bregel Sport. Langs de zijlijn is toen al de wens geuit om samen de club naar een hoten ger niveau te tillen. Echte stuurlui blijven immers niet aan wal. Beetje bij beetje en dankzij de steun van vele vrijwillig­ers en de stad Genk staan we vandaag waar we horen te staan.”

Bregel, een afkorting van de rijkere Genkse gehuchten Bret en Gelieren waar de club in 1967 werd opgericht, verhuisde enkele jaren geleden met de volledige werking naar Terboekt. Daar werd de nationale jeugdoplei­ding verder uitgebouwd en de promotie naar eerste provincial­e gevierd. En nu is er dat schitteren­de stadion. “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Zo was er de terechte bezorgdhei­d van de buurtbewon­ers rond overlast en verkeershi­nder. Daarom hebben we een omleidings­weg voorzien en stonden we drie terreinen af als buffer voor de omwonenden.”

Ivo Donné is de grote bezieler van het nieuwe complex van Bregel Sport. “Het is geregeld echt vech- om een club van dit kaliber overeind te houden. Regelgevin­g allerhande maakte de bouw zeker niet gemakkelij­ker. Om een club zoals de onze te runnen, heb je eigenlijk drie voltijdse medewerker­s nodig. Gelukkig staat de Genkse sportdiens­t ons bij. Echt misnoegd ben ik over de vele fiscale controles. Bregel Sport draagt 25.000 euro per jaar via het sociaal secretaria­at af om in orde te zijn met de regelgevin­g inzake verloning. En dan probeert men een club nog te pakken op de enkele honderden euro’s die jeugdtrain­ers vangen om vier keer per week paraat te staan voor de ruim driehonder­d voetballer­tjes. Dat gaat mij echt een brug te ver. Ik kan gediplomee­rde trainers toch niet vragen om hier voor een consumptie te komen coachen hé. Als ik een boodschap kan geven, dan is het wel deze: overheid laat de sportclubs met rust. Want nu spelen jullie met de toekomst van onze kinderen. En als je naar onze accommodat­ie kijkt, kan je enkel concludere­n dat we net die ter harte nemen. Toch?”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Dit is de fraaie kantine. Ook de kleedkamer­s zien er geweldig uit (inzet).
FOTO SVEN DILLEN Dit is de fraaie kantine. Ook de kleedkamer­s zien er geweldig uit (inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium