Het Belang van Limburg

Hopen op De Bruyne-effect

Liverpool verhuurt Divock Origi voor 1 jaar aan Wolfsburg

- Bart LAGAE

Met een uitleenbeu­rt aan Wolfsburg ter waarde van 3,5 miljoen euro gaat Divock Origi Kevin De Bruyne achterna: van de Premier League naar de Volkswagen­club om sterker terug te komen. Wel rijst de vraag waar hij wordt ingepast in het team – een plaats rechts op het middenveld dreigt. Origi zat gisteren niet in de selectie tegen Gibraltar, maar bleef wel in België en rondde zijn transfer vanop afstand af. Zijn medische testen legde hij af in het trainingce­ntrum van de Rode Duivels in Tubeke. Informatie over Wolfsburg kon hij inwinnen bij Koen Casteels en ex-speler Kevin De Bruyne.

“Dit is een superoplos­sing voor alle partijen”, jubelde Olaf Rebbe, sportief directeur van Wolfsburg. “Voor Liverpool, voor Divock Origi en voor ons. We danken Liverpool dat ze vertrouwen in ons hebben.”

Ook vorig jaar wilde de club uit de Bundesliga Origi huren, maar de Keniaanse Belg stond toen nog in hoger aanzien bij trainer Jürgen Klopp. Een jaar later is de situatie veranderd voor Origi. Door de komst van het Engelse toptalent Dominic Solanke is hij een rij gezakt in de pikorde. In de vorige twee wedstrijde­n stond Origi niet meer op het wedstrijdb­lad. Een oplossing drong zich op, zeker met het WK in Rusland in het vooruitzic­ht. Klopp gaf deze keer wel zijn zegen voor een uitleenbeu­rt. Alleen tastte de speler lange tijd in het duister over zijn bestemming.

In zijn pogingen om Thomas Lemar los te weken bij Monaco wilde Liverpool Origi als pasmunt gebruiken. Ook Marseille wilde de Limburger graag binnenhale­n, maar het was Wolfsburg dat financieel het verste wilde gaan. De club probeerde Origi aanvanke- lijk voor twee jaar te huren en had daar zelfs 6,5 miljoen euro voor over. Uiteindeli­jk kwamen beide partijen overeen Origi één jaar ter beschikkin­g te stellen voor een bedrag van om en bij de 3,5 miljoen euro.

Wat met Dimata?

Origi wordt een ploegmaat van Koen Casteels en Landry Dimata en hoopt in de voetsporen te treden van Kevin De Bruyne. Die ruilde in januari 2014 Chelsea voor Wolfsburg om er zijn carrière als topvoetbal­ler definitief te lanceren. In de zomer van 2015 trok hij voor 74 miljoen euro naar Manchester City.

Het is afwachten of het met Origi ook zo’n vaart loopt. Hij wil vooral minuten maken, maar het is de vraag waar op het veld dat zal gebeuren. Mario Gomez is de onbetwiste diepe spits en mogelijk moet Origi uitwijken naar de rechtse flank. Daardoor zou Landry Dimata moeten opdraaien voor de komst van Origi. Wolfsburg speelde ook al 4-4-2 en dus zou het kunnen dat Origi al rechtermid­denvelder wordt ingezet.

 ?? FOTO BELGA ?? Origi maakte gisteren op Sclessin tijd voor wat selfies.
FOTO BELGA Origi maakte gisteren op Sclessin tijd voor wat selfies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium