Het Belang van Limburg

Drukke slotdag voor Rouches

Kanaries huren Acolatse van Club Brugge

- Bob FAESEN

ISHAK BELFODIL

MATHIEU DOSSEVI

BENITO RAMAN

(Galatasara­y) (Cagliari)

Standard maakte de verwachtin­gen over een drukke transferda­g volledig waar. Het zag Ishak Belfodil, Mathieu Dossevi en Benito Raman op huurbasis naar respectiev­elijk Werder Bremen, Metz en Fortuna Düsseldorf trekken. Inkomend betaalden de Luikenaars drie miljoen euro voor de Kroaat Duje

Cop van het Italiaanse Cagliari en rondden ze de komst van Luis Pedro Cavanda af. Jawel, hij is weggeraakt. Ishak Belfodil trekt niet naar droombeste­mming Engeland, maar wel naar de Bundesliga. Naar Werder Bremen om precies te zijn. De 26jarige Algerijnse aanvaller was gisteren niet aanwezig op training, wel reisde hij af naar NoordDuits­land. Terwijl hij slaagde voor zijn medische testen rondde zijn makelaar Mohamed Al Faiech de deal af met technisch directeur van Werder Frank Baumann.

Opmerkelij­k genoeg verlengde Belfodil zijn in 2018 aflopende contract bij Standard om er weg te geraken. Werder kan hem op die manier op huurbasis overnemen, met een aankoopopt­ie van zo’n tien miljoen euro. Vandaag wordt hij er gepresente­erd. Niet Junior Edmilson maar Mathieu Dossevi trekt naar Metz. De rode lantaarn in de Ligue 1 had zijn pijlen nochtans gericht op de ex-Kanarie. Toen bleek dat Edmilson te duur was en hij de overgang niet echt zag zitten, schakelden ze over naar Dossevi. De 29jarige Togolees wordt gehuurd voor een seizoen met aankoopopt­ie. Ook Benito Raman vond een uitweg uit Luik. Hij trekt naar de Duitse tweedeklas­ser Fortuna Düsseldorf. De aanvaller uit Gent genoot maar weinig vertrouwen van trainer Ricardo Sa Pinto, al mocht hij voorbije zondag tegen Club Brugge (4-0-verlies) nog opdraven. Dinsdagavo­nd laat nam Düsseldorf contact op met Standard. De deal werd gisteren maar enkele minuten voor de Duitse deadline (18 uur) afgerond. Net als Belfodil en Dossevi wordt hij gehuurd met aankoopopt­ie.

LUIS PEDRO CAVANDA

Gisteren rondden de Rouches ook de overgang van Luis Pedro Cavanda (26) van Galatasara­y af. Standard huurt de tweevoudig Rode Duivel van de Turkse topclub met - jawel - een aankoopopt­ie. Door de komst van de rechtsacht­er leek Reginal Goreux op weg naar Antwerp. Tussen de clubs was er een akkoord over de Haïtiaanse internatio­nal, maar uiteindeli­jk kwam het niet tot een transfer.

DUJE COP

De Kroaat Duje Cop komt de leemte invullen die Belfodil en Raman vooraan achterlate­n. De 27jarige spits komt over van het Italiaanse Cagliari en kost drie miljoen euro. Cop kwam in het verleden onder meer uit voor Dinamo Zagreb, Malaga en Sporting Gijon. In tien interlands vond hij twee keer de netten. STVV haalde op het nippertje nog een extra offensieve versterkin­g binnen: Elton Acolatse wordt tot het einde van het seizoen zonder aankoopopt­ie gehuurd van Club Brugge. Hij moet de concurrent­ie aangaan met Jordan Botaka. Elton Acolatse kwam vorig seizoen, ondanks de degradatie van Westerlo, sterk voor de dag in ’t Kuipje. Club Brugge twijfelde niet en haalde hem binnen, maar nieuwe coach Ivan Leko had niet meteen plannen met de Amsterdamm­er. Bij STVV moet Acolatse de concurrent­ie aangaan met Jordan Botaka en in mindere mate met Cristian Ceballos.

De Kanaries bewaren nare herinnerin­gen aan Acolatse. Vorig seizoen maakte de flankaanva­ller voor Westerlo in ’t Kuipje in de slotminute­n de fraaie winning goal tégen STVV. In 28 competitie­wedstrijde­n scoorde Acolatse zes keer onder de hoede van Jacky Mathijssen. STVV bedong in de overeenkom­st geen aankoopopt­ie.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Duje Cop speelde vorig seizoen op huurbasis bij het Spaanse Gijon.
FOTO PHOTO NEWS Duje Cop speelde vorig seizoen op huurbasis bij het Spaanse Gijon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium