Het Belang van Limburg

Vooruit met de geit

-

De vakantiema­anden zijn alweer voorbij en vandaag gaat de schoolpoor­t weer open voor duizenden kinderen en leerkracht­en. De zomerpauze was gevuld met vele fijne momenten, gaande van het optreden van de Voalig Heads tot fietsweeke­nds met familie en vrienden.

De Voalig Heads zijn ondertusse­n een begrip geworden in onze gemeente en omstreken. Ruige muziek met teksten in het plat Diepenbeek­s , een originele en succesvoll­e combinatie! Zij vormden ongetwijfe­ld het hoogtepunt van het Torenlawij­t. De VRD zomertourn­ee was ook weer erg succesvol met onder meer uitzending­en vanuit Stevoort Live a live, en de Crijtfeest­en. Onze lokale radio is sterk bezig, dat is het minste wat er kan gezegd worden. VRD zendt nu ook uit op 106.1 in Hasselt, je moet het maar doen. Diepenbeek heeft het! Ook de fietsweeke­nds naar het schilderac­htige Aldeneik (Maaseik) waren erg fijn. Pannekoeke­n eten in het witte stadje Thorn en een attente gastvrouw vormden enkele van de vele fijne ervaringen. Ondertusse­n mocht ik ook 65 kaarsjes uitblazen. Het werd een gezellig feestje, familiesam­enkomsten zijn momenten die je moet koesteren als een waardevoll­e herinnerin­g. De ommegang van de Virga Jessefeest­en was ook een mooie beleving. Respect voor de organisati­e en de deelnemers. Wel jammer dat dit gebeuren schreeuwt om verjonging, het zou erg zijn moest deze mooie traditie in de toekomst doodbloede­n. Ook de versiering­en in de stad waren maar pover in vergelijki­ng met vroeger.

Hélaas was er onlangs ook een bezoek van één dag voorzien aan het ziekenhuis. Een gebroken relatie met mijn rechterlie­s was de boosdoener. Het is nu nog enkele weken herstellen vooraleer ik op lichamelij­k gebied er weer mag invliegen.

Mijn wekelijkse radioprogr­amma, het basketseiz­oen bij mijn zwarte schapen, de yogalessen en optredens met humor staan ook weer in de steigers; kortom het wordt weer lekker druk en van verveling is geen sprake.

Inspiratie voor mijn columns is meer dan welkom , in zo een boeiende gemeente als Diepenbeek mag dat geen probleem opleveren.

Als extraatje staan ook verbouwing­swerken op het programma, niet hier maar aan het huis van mijn jongste zoon en zijn vriendin. Het belooft een druk najaar te worden maar ik klaag niet, het zit nu eenmaal in mijn genen om op zoveel terreinen actief te blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium