Het Belang van Limburg

Eerste Limburgs avontuur

MAES en DE MAEYER maakten samen overstap naar Optima Wie volgt Geleeg en Sport-Inn?

- Johnny PEETERS

Dit weekend wordt het nieuwe seizoen op gang geschoten. En dan is het altijd uitkijken naar nieuwe gezichten. Dit seizoen vinden we in de landelijke reeksen alleen bij Optima nieuwkomer­s zonder Limburgse roots. Bram Maes (26) en Bert De Maeyer (29), die overkwamen van het gedegradee­rde Bertem, kijken uit naar hun eerste Limburgs avontuur.

Jullie spelen voor het eerst bij een Limburgse ploeg. Stel jezelf eens voor.

Maes: “Ik ben een guard-forward. Mijn specialite­it is driepunter­s. Ik ben begonnen bij Scherpenhe­uvel en speelde daarna bij de landelijke jeugd in Diest. Nadien keerde ik terug naar Scherpenhe­uvel voor ik bij Bertem aan de slag ging.” De Maeyer: “Ik ben begonnen in Bornem, maar ging daarna bij de jeugd in Boom spelen, waar ik zowel de Beker van Vlaanderen als die van Antwerpen won. Ik speelde nadien nog in Sint-Niklaas, Baasrode en Gent, tot in derde nationale. Toen ik ging samenwonen, ben ik bij Bertem beginnen spelen.”

Hoe zijn jullie in Tessenderl­o terechtgek­omen?

Maes: “Nadat Bertem besliste om vrijwillig te degraderen, zaten we zonder ploeg. Ik kreeg toen een telefoontj­e van Mark De Wit, de coach van Tessenderl­o. Hij kende onze coach in Bertem (Kevin Comyn, nu bij Beringen, nvdr) goed. Ik kon Kevin ook volgen naar Beringen, maar omdat ik pas verhuisd ben naar Zichem was de verplaatsi­ng naar Tessenderl­o gemakkelij­ker.”

De Maeyer: “Beringen was nog niet zeker van het behoud en we wilden minstens in tweede landelijke spelen. We hebben toen samen de beslissing genomen. Er was meteen een goede klik met de coach, entourage en het bestuur.”

Hoe verliep de voorbereid­ing?

Maes: “We hebben veel wedstrijde­n gespeeld, maar verschille­nde spelers vielen uit met blessures. Michiel Dusart en Sam De Wit zouden op tijd fit geraken, maar Vince Nijs en Senne Kempeneers zijn voor enkele weken buiten strijd.”

De Maeyer: “Tegen Vilvoorde en Turnhout, de ploegen uit landelijke, hebben we getoond dat we er klaar voor zijn.”

Wat verwachten jullie van dit seizoen?

Maes: “Ik weet dat ze hier een sterke thuisreput­atie hebben. Vorig jaar hebben ze de top vijf net niet gehaald. Dat moet nu wel lukken. Zaterdag wordt het al een stevige derby tegen Stevoort. Daar zijn wel enkele jongens vertrokken, maar Stevoort heeft sterke vervangers gevonden.”

De Maeyer: “De goede kern is behouden bij Optima. Met ons erbij moet die top vijf lukken, al zal het afhangen hoe snel iedereen terug is uit blessure.”

XBert DE MAEYER Optima Tessenderl­o

De goede kern is behouden en met ons erbij moeten we in de top vijf kunnen geraken

Vanavond ligt ook de hoofdmoot van de eerste ronde van de Beker van België op het bord. 19 Limburgse clubs moeten aan de bak, vijf onder hen tegen een eersteklas­ser. Pibo Hoeselt (21.15u) heeft het getroffen met de komst van landskampi­oen Halle-Gooik. BTR Maasmechel­en ontvangt de buren van Eisden-Dorp (20.15u). Bram Meyers is de keeper van Eisden-Dorp en speelt in het veldvoetba­l bij Grimbie ’69 samen met een half dozijn spelers van Bozzjeng. LL Lummen (21.30u) neemt het op tegen Noorderwij­k, de ploeg waar stichter Roberto Fernandez-Guillen sinds kort sportief manager is. Geleeg (forfaitwin­st tegen Borgerhout), Heusden-Zolder (3-6 in Erpe-Mere) en Gelko Hasselt (1-13 bij United Houthalen) plaatsten zich eerder al voor ronde 2.

 ?? FOTO MICHEL STEENSELS ?? Bert De Maeyer (l) en Bram Maes: “Er was meteen een goede klik met de coach, de entourage en het bestuur.”
FOTO MICHEL STEENSELS Bert De Maeyer (l) en Bram Maes: “Er was meteen een goede klik met de coach, de entourage en het bestuur.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium