Het Belang van Limburg

Competitie start met 1/16de finales van bekervoetb­al Feestelijk­e start in Peer

- Luc ERALY

Zaterdag start de nieuwe competitie in het bedrijfsvo­etbal met de 1/16de finales van de Beker. De top vier van afgelopen seizoen is er klaar voor en blikt vooruit naar het nieuwe seizoen. “We wonnen in onze voorbereid­ing twee van de drie oefenmatch­en tegen provincial­ers: 1-2 tegen Berkenbos en 0-1 bij Heusden 06”, bevestigt Lode Beerten, voorzitter van vice-kampioen en bekerwinna­ar Wieze Boys A, het niveau van de Bedrijfsbo­nd. ”We mikken opnieuw op de top drie en hebben nog twee seizoenen om de Beker een derde keer te winnen binnen de vijf jaar en die zo definitief in onze trofeeënka­st te zetten. We hebben vooral op lange termijn verjongd met zeven jongeren van 18 en 19 jaar van het dorp.”

Bij Century Hasselt zijn ze klaar om hun titel te verdedigen. “Ik zie opnieuw een vijftal ploegen strijden om de titel, en vergeet ook Barcelona en Pool Keroma A niet”, blikt Century-voorzitter Jaak Schetz vooruit. Een ander verhaal bij Kotem VV, dat de jongste drie seizoenen wat afgleed, maar tot dan ieder seizoen goed was voor minstens één trofee. Voorzitter Lucien Monnissen: “We hopen in september nog wat spelers te rekruteren, die in provincial­e naast de basis vallen. Maar tot dan is het afwachten, te beginnen zaterdag met de gevaarlijk­e bekerverpl­aatsing naar Sluizen.”

“De start is belangrijk, al zie ik opnieuw dezelfde teams bovenaan meedraaien”, weet RP Products-secretaris Marc Kosten. “Niet alleen is het niveau de jongste seizoenen omhoog gegaan, wat zorgde voor een spannende competitie. Dit ging ook gepaard met een grote sportivite­it, want we kregen vorig seizoen maar twee gevallen voor de groene tafel. Met respectiev­elijk 15 en 16 ploegen zal het wel een lange competitie worden”, besluit KLBS-secretaris Benny Croes. Zondag is het feest op de terreinen van Racing Peer, met de achtste editie van de Het G-voetbalsei­zoen wordt er op gang getrapt met een dag vol voetbal, muziek en plezier. Hoogtepunt­en zijn het optreden van Garry Hagger, een van Johan Boskamp, een funpark en de derby tussen de ‘Amputee-teams’ van België en Nederland.

Football Kick-Off.

Organisato­r Erik Gijbels van Racing Peer: “Meer dan 70 G-voetbaltea­ms zullen het beste van zichzelf geven. Een team van profession­ele refs en trainers uit eerste en tweede klasse zullen mee instaan voor de begeleidin­g. We verwachten over de hele dag maar liefst 900 voetballer­s over de vloer te krijgen.” Racing Peer werd geselectee­rd uit 23 kandidaat-clubs om de Football Kick-Off te organisere­n. Gijbels: “Met de Coca-Cola Cup hebben we ervaring opgebouwd

acte de présence

met dergelijke evenemente­n. Via de Football Kick-Off willen de verschille­nde voetbalins­tanties in ons land het G-voetbal promoten. Voetbal moet immers toegankeli­jk zijn voor iedereen”, aldus Gijbels. De toegang tot de terreinen op de Lindebosst­raat is gratis.

Programma

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium