Het Belang van Limburg

Monumenten­run loopt door les naaktmodel­tekenen

-

De lopers die op 9 september de 10 kilometer op de Truiense Monumenten­run afleggen, krijgen een wel erg speciale locatie op hun parcours. Ze zullen immers door een cursusloka­al van de kunstacade­mie lopen, waar op dat moment een les naaktmodel­tekenen gegeven wordt. Stilstaan is op dat deel van het parcours niet toegelaten. De Monumenten­run is dit jaar aan zijn derde editie toe, en het parcours is ook dit jaar wat gewijzigd. De lopers die de 10 kilometer afleggen, krijgen 29 locaties voorgescho­teld waarvan negen helemaal nieuw zijn. De start is op de Grote Markt en de finishline ligt aan het oude stadhuis. De klassieker­s blijven de Abdijtoren met haar 198 trappen, de academieza­al, de imposante Minderbroe­derskerk, het Begijnhof, het technicum, de Sint-Martenkerk, het kerkhof en het stedelijk zwembad waar de volledige lengte van 25 meter over het water gelopen wordt.

Kijkfile

Maar er zitten ook wat nieuwe beleveniss­en tussen. Opvallends­t is de passage door de Truiense tekenacade­mie. De lopers zullen getuigen zijn van een klas cursisten die een naaktmodel tekenen. “Halt houden is hier niet toegestaan om een kijkfile te vermijden”, laat de organisati­e weten. Verder loopt de route ook nog door Stayen. Het parcours leidt de lopers langs de kleedkamer­s en door de perszaal van STVV, en vervolgens via de spelerstun­nel tot op het veld. Wie wil, mag al lopend proberen de keeper te verschalke­n vanop de penaltysti­p.

Ook een echt bruin café mag niet ontbreken op de route, want ook dat is voor sommige mensen een monument. Met de cafébaas van ’t Café is alvast afgesproke­n dat hij wat pintjes klaarzet op de toog voor wie zich snel aan een goudgele verfrissin­g wil wagen.

www.monumenten­run.be.

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium