Het Belang van Limburg

“Ik kon de roep van de mensen niet negeren”

Johan Sauwens stelt nieuwe open stadslijst ‘Trots op Bilzen’ voor

- Johnny GEURTS

‘Trots op Bilzen’, oftewel #TOB, dat is de nieuwe open stadslijst waarmee een aantal onafhankel­ijke Bilzenaren samen met Johan Sauwens en de hele groep CD&V-Nieuw in oktober 2018 naar de kiezer stappen. “We willen weer dynamiek in de stad, die is onder het huidige beleid compleet stilgevall­en. Momenteel stellen we de lijst samen, waarop ook heel wat nieuwe gezichten zullen opduiken”, aldus Johan Sauwens. Een hashtag (#) gevolgd door de hoofdlette­rs TOB, met in de B een opgestoken duimpje, dat is het logo van de nieuwe beweging. De open stadslijst werd opgestart vanuit de huidige fractie CD&V-Nieuw. “We gaan zorgen voor veranderin­g.” Dat zijn de woorden die Johan Sauwens, huidig gemeentera­adslid in de oppositie, aanvoert bij het voorstelle­n van het nieuwe project.

“Je hoeft geen lid te zijn van een nationale politieke partij om je samen met ons te scharen achter dit toekomstpr­oject. Met ‘Trots op Bilzen’ hebben we uiteraard de ambitie om na de verkiezing­en volgend jaar mee te besturen. We kiezen dan ook voor verruiming en verjonging”, verduideli­jkt boegbeeld Johan Sauwens, die samen met Inge Moors de eerste bouwlijnen van de partij op tafel legt.

Of hij ook gaat voor de burgemeest­erssjerp? “Het is nog te vroeg om daarop te antwoorden. We zijn nu volop bezig om de groep te vormen. Ik wil me honderd procent gaan inzetten voor onze groep en voor onze stad.” De 66-jarige politicus heeft er duidelijk nog zin in. “Ik zit vol ideeën en werkkracht, en ik heb goesting.

Johan SAUWENS Bovendien kon ik de roep van de mensen niet negeren. Dagelijks krijg ik de vraag of ik alsjeblief­t terug wil opkomen bij de volgende verkiezing­en. Dat wil ik, maar dan in een nieuw samenwerki­ngsverband met alle Bilzenaren.” “We willen met #TOB de dynamiek terug brengen. Want onze stad dreigt stil te vallen. Maar het is niet onze bedoeling om uit te pakken met negatieve elementen. We willen hier een positief verhaal gaan schrijven voor alle Bilzenaren. Uiteraard zijn er hete hangijzers. Denk aan de onrechtvaa­rdige afvalbelas­ting of de verloederi­ng van het openbaar groen. Het wordt tijd dat de Bilzenaren terug kunnen aanknopen met de periode dat ze trots konden zijn op hun stad”, aldus Sauwens, die daarmee wijst op de 24 jaar dat hij aan het roer stond van de stad.

In volle ontwikkeli­ng

Zijn er grote namen die wellicht de overstap maken om zich achter dit nieuwe project te scharen? “Er is een aantal mandataris­sen van andere fracties die al gepolst hebben. Maar verder dan dat is er nog geen beslissing genomen. Alles is nog in volle ontwikkeli­ng.”

Het project krijgt de steun van de voltallige groep van CD&V-Nieuw. “Uiteraard gaan we er samen voor. Dit is een positief project dat inspeelt op de noden die de mensen belangrijk vinden, in de stad en in alle deelgemeen­ten. We roepen ook iedereen op die lid wil worden van de groep ‘Trots op Bilzen’ om zich te melden”, aldus Limburgs gedeputeer­de Inge Moors.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Johan Sauwens en Inge Moors stelden de nieuwe open stadslijst voor. “Het is niet onze bedoeling om uit te pakken met negatieve elementen.”
FOTO JOHNNY GEURTS Johan Sauwens en Inge Moors stelden de nieuwe open stadslijst voor. “Het is niet onze bedoeling om uit te pakken met negatieve elementen.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium