Het Belang van Limburg

Zaak Winterland pas over een jaar voor de rechtbank

- Mark VAN LUYK/Geert HOUBEN

De juridische strijd tussen de Nederlands­e evenemente­norganisat­or René Duursma enerzijds en de stad Hasselt en de huidige concessieh­ouders van Winterland anderzijds zal pas op 5 september 2018 worden bepleit voor een Hasseltse rechtbank.

HASSELT -

De advocaat van Duursma had de stad Hasselt en de groep Winterland gisteren voor de Hasseltse rechtbank van eerste aanleg gedagvaard. Zijn cliënt vindt dat de Europese aanbestedi­ngsregels rond de concessie van Winterland niet nageleefd zijn. De openbare aanbestedi­ng werd gecommunic­eerd via een kleine advertenti­e in Het Belang van Limburg en op de website van de Stad Hasselt. Niet voldoende volgens Duursma, omdat het evenement met 900.000 bezoekers een grensovers­chrijdend karakter heeft. De advocaat raamt de omzet van Winterland Hasselt op 1 miljoen per jaar en stelt dat de totale waarde hoger is dan 5.225.000 euro. Boven die grenswaard­e moet er sowieso Europees worden aanbesteed.

5 september 2018

Het aanbestedi­ngscontrac­t van de groep Winterland, de bvba van de Nederlands­e Belg Maurice Schoenmaec­kers, en de stad Hasselt blijft dus tot de uitspraak geldig en gaat vanaf 2018 opnieuw in voor een periode van vijf jaar. De rechter besliste gisteren dat de zaak wordt gepleit op 5 september 2018 voor de vijfde kamer. Daarna heeft de rechter een maand tijd om een schrifteli­jke beslissing aan de partijen te bezorgen. Mogelijk komt er in tussentijd wel nog een kortgeding. Ook in Maastricht bestaat er discussie rond Magisch Maastricht, de opvolger van Winterland Maastricht. Die aanbestedi­ng ging naar de Stichting Wintereven­ts. Volgens Duursma wordt die gerund door stromannen van Schoenmaec­kers, die vanwege 300.000 euro onbetaalde gebruiksre­chten ten tijde van Winterland Maastricht langs de concessie greep. Ook daar zal de stad worden gedagvaard door Duursma.

 ??  ??
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Evenemento­rganisator René Duursma vindt dat de Europese aanbestedi­ngsregels rond de concessie van Winterland niet nageleefd zijn.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Evenemento­rganisator René Duursma vindt dat de Europese aanbestedi­ngsregels rond de concessie van Winterland niet nageleefd zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium