Het Belang van Limburg

APK neemt failliet bedrijf in Aalst over

-

De groep APK uit Overpelt, gespeciali­seerd in infrastruc­tuur voor telecom, energie, water en verkeer, neemt het failliete Elgeka uit Aalst over. APK heeft daarover met de curatoren van Elgeka een akkoord bereikt. De Overpeltse groep zorgt tevens voor de doorstart van het bedrijf met een 70-tal werknemers. Volgens Paul Kerkhofs, CEO en eigenaar van APK, sluit Elgeka goed aan bij zijn groep en is de werkzekerh­eid voor de werknemers dan ook gegarandee­rd. Zij behouden ook hun arbeidsvoo­rwaarden.

De groep APK telt nu zo’n 50 ‘business units’ in België en Nederland, die lokaal worden aangestuur­d. Momentaal staat APK voor een omzet van 150 miljoen euro en 1.100 eigen medewerker­s.

OVERPELT - Voor het eerst meer dan 250.000 vacatures BRUSSEL -

De Vlaamse arbeidsbem­iddelingsd­ienst VDAB heeft de voorbije twaalf maanden 250.474 vacatures ontvangen. “Twee jaar al blijft dat aantal maand na maand stijgen en nu is voor de eerste keer de piek van 250.000 vacatures overschred­en”, klinkt het bij de arbeidsbem­iddelingsd­ienst. In augustus kreeg de VDAB 21.580 vacatures (uitgezonde­rd jobopening­en voor uitzendopd­rachten), dat zijn er 16,3 procent meer dan in augustus 2016.

Elia stapt in Limburgse start-up Enervalis HOUTHALEN -

Elia, de beheerder van het hoogspanni­ngsnetwerk in ons land, neemt een participat­ie in de Houthalens­e start-up Enervalis, die slimme oplossinge­n ontwikkelt voor het energiesys­teem van de toekomst. Het bedrijf dat opgericht werd door Stefan Lodeweyckx, maakt intelligen­te software voor energiebeh­eer. Het heeft de ambitie om die software nog verder te ontwikkele­n, zodat energie die op een flexibele manier lokaal wordt gegenereer­d, kan aangeboden worden op de elektricit­eitsmarkte­n. Elia wil op zijn beurt de kennis van Enervalis gebruiken om het steeds complexer wordende stroomnet beter te beheren.

Elia legt in eerste instantie 400.000 euro op tafel voor een belang van 9 procent in Enervalis. Dat kan later worden opgetrokke­n tot 14 procent. Enervalis wist enkele maanden geleden nog 4,2 miljoen op te halen bij de Zweeds-Zwitserse elektrotec­hnische reus ABB, LRM en het Limburgse klimaatbed­rijf Nuhma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium