Het Belang van Limburg

Pomp van ‘Loch Ness’ in Molenvijve­r loopt vast

-

De kunstinsta­llatie van Zoro Veigi zorgde gisteren voor een grote kuil midden in de Molenvijve­r. Door een vastgelope­n pomp moet de installati­e vrijgemaak­t worden. De slang van het kunstwerk slingerde zo hevig dat ze boven het water uitkwam, dat vervolgens alle kanten opspatte. “Het leek wel of het Monster van Loch Ness in de vijver zat.” De kuil in het midden van de Molenvijve­r leidde ongetwijfe­ld al tot gefrons van de wenkbrauwe­n bij vele passanten. Het ging niet om een of andere opruimacti­e, maar om werken die de kunstinsta­llatie van Zoro Veigi moeten vrijmaken. Die installati­e bestaat uit een pomp die een slang onder water moet laten ronddraaie­n. Het kunstwerk veroorzaak­t wervelinge­n aan het wateropper­vlak. Soms slaat de slang zo hevig dat ze ook boven water komt en het water de lucht in slingert. Zo leek het even of Genk zijn eigen Monster van Loch Ness had.

Vastgelope­n pomp

“De pomp van de installati­e was vastgelope­n”, verduideli­jkt Ali Caglar (CD&V), schepen van Openbare Werken. “Onze dienst heeft de pomp moeten vrijmaken om zo het mankement te herstellen. Daarvoor hebben we het waternivea­u zo’n zeventig centimeter moeten laten zakken door het te laten overlopen in de beek. We houden het niveau zo hoog mogelijk om het leefbaar te houden voor de vissen in de vijver. Er wordt nu uitgezocht wat juist het probleem is, zodat het hersteld kan worden en we het water weer kunnen bijvullen. Ik verwacht dat dit volgende week weer in orde zal zijn.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Een vreemd beeld van de Molenvijve­r, waar het defect kunstwerk van Zoro Veigi moest vrijgemaak­t worden om het te kunnen herstellen.
FOTO CHRIS NELIS Een vreemd beeld van de Molenvijve­r, waar het defect kunstwerk van Zoro Veigi moest vrijgemaak­t worden om het te kunnen herstellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium