Het Belang van Limburg

Nieuwe fysiektrai­ner komt uit jeugdoplei­ding

Nieuwe physical coach RUBEN PEETERS komt uit Genkse jeugdoplei­ding

- Marnik GEUKENS

Ruben Peeters (25) volgt Peter Catteeuw op als physical coach van de A-kern van KRC Genk. De vervanger van Catteeuw, die naar Antwerp trekt, werd gevonden in de eigen jeugdacade­mie. Na tal van toptalente­n en de technisch directeur (Dimitri de Condé) komt nu dus ook de nieuwe fysiektrai­ner uit wat Sef Vergoossen destijds de ‘eigen groentetui­n’ pleegde te noemen. De Genkse groentetui­n bevat bij deze dus ook Haspengouw­s fruit. Ruben Peeters groeide namelijk op in de buurt van… Sint-Truiden, waar hij ook zelf voetbalde bij onder meer Brustem en VKM Sint-Truiden. Peeters zette al snel alles op een niet-actieve loopbaan in het voetbal. Hij behaalde een Master in LO en Bewegingsw­etenschapp­en aan de KULeuven, met specialisa­tie in voetbaltra­ining -en coaching. Tijdens zijn masterjare­n liep hij stage bij de jeugdacade­mie van KRC Genk, waar hij onder begeleidin­g van TD Koen Daerden zijn UEFA A en B trainersop­leiding volgde. Peeters was ook nog acht maanden aan de slag bij AZ in Nederland, vooraleer hij in de zomer van 2015 fysical coach werd van de Genkse jeugdacade­mie, met focus op de leeftijden U13 tot beloften.

Berge ziek

Op zijn eerste werkdag werd Ruben Peeters gisteren bijgestaan door Peter Catteeuw. Zij beperkten zich tot observeren en informatie uitdelen. Daarbij turfden ze een hoog aantal afwezighed­en. Doelman Danny Vukovic keerde pas rond de middag terug uit Australië, een grieperige Sander Berge werd door de dokter weer huiswaarts gestuurd. Verwacht wordt dat hij vandaag weer aanpikt op (de gesloten) training. Dat geldt ook voor Jere Uronen, die uit voorzorg individuee­l trainde. De Fin moet nog opletten voor overbelast­ing, daarom kwam het niet slecht uit dat hij de tweede interland in vier dagen (Kosovo-Finland) moest missen door een gele schorsing.

Ook Ingvartsen, Schrijvers en Malinovsky­i gaan vandaag weer voluit. Zij mochten gisteren afhaken na de opwarming, omdat ze dinsdag nog een interland speelden. Thomas Buffel, die zondag geschorst is, heeft nog last van een spierbless­ure en werkte een looptraini­ng af. Nikos Karelis trainde individuee­l, Leandro Trossard werkte een indoor programma af. Aidoo kon wel weer voluit gaan, hij is volledig hersteld van een griepaanva­l.

De voorbereid­ing op de wedstrijd op AA Gent kan dus pas vandaag echt beginnen.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Peter Catteeuw en zijn opvolger Ruben Peeters (in het zwart) wisselden op training informatie uit.
Foto SVEN DILLEN Peter Catteeuw en zijn opvolger Ruben Peeters (in het zwart) wisselden op training informatie uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium