Het Belang van Limburg

“Hier al iedere dag geluk gehad”

Ben Hermans betrokken bij bizarre botsing met geparkeerd­e auto

- Rob RODIERS

Ben Hermans (BMC) kent een seizoen met twee gezichten. Enerzijds staan er al vijf overwinnin­gen achter zijn naam, anderzijds maakt de 31-jarige Diepenbeke­naar meer kennis met de aardkorst dan hem lief is. Woensdag, tijdens de vierde rit van de Ronde van Groot-Brittannië, was het opnieuw prijs. Ditmaal behoorde Hermans tot het pakketje renners dat een wel erg ongelukkig geparkeerd­e wagen net na een bocht niet meer wist te ontwijken. “Het peloton was net wat op drift omdat er tien kilometer later waaiers konden worden gevormd. De snelheid zat er stevig in en met de ploeg vertoefden we op de voorposten van het peloton. Voor de bewuste linkse bocht moet blijkbaar een signaalgev­er met een gele vlag gestaan hebben, maar die is duidelijk aan mijn oog ontsnapt. Logisch, je ziet er honderden op een dag. Niets liet uitschijne­n dat zich een groot gevaar aandiende”, reconstrue­ert Hermans de crash. “Net na de bocht – pal op de lijn die de renners volgden bij het uitdraaien – stond de eerste van een reeks wagens geparkeerd. De eerste renners van het peloton wisten de wagen nog nipt te ontwijken. Wie iets verder volgde, kon daarentege­n geen kant meer op. In traditione­le wielerland­en als België laten ze bij zulke situaties meerdere signaalgev­ers opdraven. Blijkbaar beschikken ze in Groot-Brittannië nog niet over evenveel ervaring als bij ons. De vier voorbije ritten heb ik hier al iedere dag geluk gehad.”

Sprintgewe­ld

Hermans wijt dat verhoogde gevaar niet enkel aan een gebrek aan ervaring bij de organisati­e. “Ook de aard van het parcours, de wisselende weersomsta­ndigheden en het gegeven dat we hier met tal van sprinters zijn gestart, spelen een rol”, aldus Ben. “In koersen

Ben HERMANS waar veel sprinters meerijden, gaat het er minder relaxt aan toe. Ze laten weinig ruimte met de collega’s rondom zich waardoor er vaker valpartije­n voorvallen.” De Diepenbeke­naar, die volgend jaar kopman wordt bij het Israëlisch­e Cycling Academy, vatte gisteren de individuel­e tijdrit geblutst en gebuild aan.

“Ik heb gelukkig een goeie nachtrust gehad, mijn lichaam is pijn intussen blijkbaar gewoon geraakt”, zegt hij met een kwinkslag. “Mijn ploegmaat Brent Bookwalter kende minder geluk. Hij werd met een hersenschu­dding en snijwonden naar het ziekenhuis afgevoerd.”

Ik heb gelukkig een goeie nachtrust gehad, mijn lichaam is pijn intussen blijkbaar gewoon geraakt

 ??  ?? De ruit van de geparkeerd­e auto sneuvelde.
De ruit van de geparkeerd­e auto sneuvelde.
 ?? FOTO
EUROSPORT ??
FOTO EUROSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium