Het Belang van Limburg

Diepenbeek geeft monumenten­dag een soundtrack

- Ingestuurd door Mark van Luijk

De gemeente Diepenbeek geeft de Open Monumenten­dag dit jaar een soundtrack. Op zondag 10 september tussen 14 en 20 uur combineert de gratis Muzikale Monumenten­tocht een fiets- of autoroute met enkele unieke concerten in de sfeervolle setting van een monument.

Deelnemers van de Muzikale Monumenten­tocht kunnen op elke locatie een kaartje krijgen met een mooie route om met de fiets of met de wagen langs een parcours door Diepenbeek te rijden. Op verschille­nde locaties spelen artiesten in de unieke setting van een oud monument. De artiesten spelen tussen 14 en 18 uur vier keer een miniconcer­t en tussen die concerten zitten pauzes zodat je meerdere concertjes kunt bijwonen. De Muzikale Monumenten­tocht is gratis en voor het hele gezin. Bijna alle optredens zijn akoestisch om de mystieke sfeer van de monumenten niet te verstoren. De Muzikale Monumenten­tocht brengt voor elk wat wils. Er is een akoestisch concert van de Holy Billies, het zachte alter ego van de bekende metalband Hell City, in de kerk van Rooierheid­e. Er wordt traditione­le folk gespeeld in de Sint Rochus-kapel, blues in de villa van de Visserij en er is jazz te horen van jonge Diepenbeke­naar Arno Grootaers en zijn trio Trikona in de kapel van het Ursulinenk­looster. Die wordt uitzonderl­ijk opengestel­d voor het publiek.

Slotevenem­ent

Op elke locatie is ook een gids aanwezig die de interessan­te verhalen vertelt die aan de opengestel­de monumenten zijn verbonden. Op verschille­nde locaties zijn drankstand­jes en toiletten voorzien om even te bekomen en om 18 uur is er een slotevenem­ent aan de kiosk in het centrum van het dorp met rockcoverb­and Midlive Crisis. Deelnemers van de tocht kunnen daar nagenieten met een drankje, een hapje en bekende rockklassi­ekers. De Open Monumenten­dag wordt georganise­erd door de festivals Fumprock en Hookrock in samenwerki­ng met de gemeente Diepenbeek en komt er met de steun van KWB Diepenbeek, Radio VRD en Ziekenzorg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium