Het Belang van Limburg

“Niet altijd kans gekregen”

DEAN DILLEN speelt na twee eerdere doortochte­n opnieuw bij Tongeren

- Raf COMANS

Dean Dillen kan niet lang zonder Tongeren en dat is wederzijds. De 28-jarige Lanakenaar kwam in het tussenseiz­oen over van Hasselt BT en het is al zijn derde passage bij BKT. “Tongeren is een warme club. Ik ben er altijd welkom. Een fijn bestuur, een toffe spelersgro­ep, een goede sfeer en een aangename sporthal, dat zijn de dingen die me aanspreken”, aldus de 2.10 m grote center.

Seizoen 2012-2013

“Dat eerste seizoen bij Tongeren was een heel goede leerschool voor mij. Ik heb er heel veel opgestoken van ervaren spelers als Herbert Baert, Peter Pipeleers, Jan Van Hoecke, ... Ik mocht altijd meespelen en ik heb mee mogen genieten. Dat seizoen heeft toch een bijzondere betekenis voor mij.”

Seizoenen

2014-2016

“Gianni Leenen debuteerde toen als jonge coach. We hadden een heel fijne en goede ploeg en we wandelden bijna door de reeks. Maar ze wilden met zo veel mogelijk Tongenaren spelen en dus kwam Sacha Massot. Hierdoor was er voor mij geen plaats meer, maar daar heb ik alle begrip voor. Ik ben naar Hasselt getrokken, maar daar ga ik niet te veel over zeggen.” (lacht)

Seizoen 2017-2018

“Sacha is na één seizoen gestopt in Tongeren om zich volop te concentrer­en op zijn job als coach bij Luik. Het is fijn dat ze terug bij mij kwamen aankloppen. Het is nu een compleet andere ploeg. Sacha is weg en Raymond Westphalen is coach geworden in Hasselt. Dieter Souveryns, Jeroen Eskens en ik zijn nu de ervaren spelers in een voor de rest heel jonge ploeg”

Leuven

Dat Dean Dillen talent heeft, goed (Amerikaans) geschoold is en ook de fysiek heeft om een topspeler te zijn, is een open deur intrappen. Maar dat is er nooit uitgekomen door een samenloop van omstandigh­eden.

“Als jonge speler stond ik op het punt om bij eersteklas­ser Leuven te gaan spelen, maar een coachwisse­l doorkruist­e dat plan. Dat was een grote ontgoochel­ing voor mij. Ik ben dan in de provincial­e reeksen gaan spelen, maar ben er nooit meer helemaal bovenop gekomen”, mijmert Dillen. “Bovendien ben ik onlangs zelfstandi­g ondernemer geworden. Dat is een volledig ander leven. Vroeger was het altijd basketbal, nu is het toch wat serieuzer. De ambitie is wat weg. Ik heb het gevoel dat ik niet altijd voldoende kansen heb gekregen, maar het is wat het is.”

X

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Dean Dillen behoort nu tot de ervaren spelers bij ‘zijn’ Tongeren.
FOTO TOM PALMAERS Dean Dillen behoort nu tot de ervaren spelers bij ‘zijn’ Tongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium