Het Belang van Limburg

“Ga vol voor twee medailles” Ferhan Bex is sterke Limburgse troefkaart op BK in Moeskroen

- Jacky STIJVEN

Dit weekend hebben in Moeskroen de Belgische kampioensc­happen voor kadetten en scholieren plaats. Eerstejaar­skadet Ferhan Bex ligt zowel in de 100 als de 200m op podiumkoer­s. “Ik ga vol voor twee medailles”, blikt de 14-jarige Looise atleet uit Houthalen vooruit. Ferhan Bex, die tot zijn zesde in de Ethiopisch­e hoofdstad Addis Abeba woonde en daarna door een Limburgse familie geadopteer­d werd, stormde als een wervelwind door de jeugdcateg­orieen. In het sprinten en verspringe­n was hij amper te kloppen.

Als eerstejaar­skadet trok de 14-jarige Houthalena­ar, die bij Looise door trainer Ferdi Hoobergs begeleid wordt, in het bijna voorbije zomerseizo­en de lijn gewoon door. Met 11.68 en 23.64 staat hij in de 100 en 200m respectiev­elijk derde en tweede op de startlijst­en van het BK jeugd dat dit weekend in Moeskroen plaatsvind­t. “Mijn chrono’s zijn inderdaad al heel goed, maar ik denk dat ik nog wel iets sneller kan”, vertelt Bex. Dat de conditie dik in orde is, bewees hij vorig weekend nog in Lier. Samen met zijn Looise clubgenote­n veroverde hij toen de Belgische titel 4x100m. “Dit weekend verwacht ik twee keer podium. Ik ga dan ook voluit voor twee medailles”, zegt Bex.

Omdat de 100m zaterdag en de 200m zondag geprogramm­eerd staat, is hij het hele weekend in Moeskroen aan de slag. “Het is te ver om over en weer te rijden. Daarom vertrekken we vandaag al naar Moeskroen en blijven we er overnachte­n.”

Zijn seizoen zit er overigens na het BK nog niet op. Volgende week zaterdag vertegenwo­ordigt hij Limburg op de interprovi­nciale match in Heusden. “Daar loop ik mijn tweede 400m. Op de Limburgse kampioensc­happen eind april klokte ik na 55.35 af. Dat kan een stuk sneller. Zeker als ik mijn wedstrijd beter indeel dan op het PK”, besluit Ferhan Bex.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium