Het Belang van Limburg

Vijf opvallende trends voor jouw badkamer

-

De badkamer is de voorbije jaren uitgegroei­d tot een van de belangrijk­ste ruimtes in huis. Het is de kamer waar we een moment voor onszelf nemen en waarin we graag extra tijd doorbrenge­n. De trends spelen handig in op

en meer comfort.

me-time

1. Zwarte kranen

In de modewereld zie je zwart als trendkleur met de regelmaat van de klok terugkeren. Een badkamer associeer je niet meteen met zwart. Toch zijn zwart-wit-accenten ook hier hip en geven ze een stijlvolle noot aan de kamer. Is een zwarte accentmuur of een zwart bad te veel van het goede, kies dan voor zwart kraanwerk in combinatie met een wit of marmeren meubel. Het zorgt voor een subtiele designuits­traling. Pas op voor overdaad aan zwart, zodat de ruimte niet te kil en duister wordt.

2. Slimme techniek

Technische snufjes doen volop hun intrede. Hoe kan het ook anders in een wereld van smartphone­s en digitale media? Wat dacht je van een geluidssys­teem geïntegree­rd in de badkamersp­iegel, led-verlichtin­g rond het bad, douche en spiegels die je kan aan- passen aan je gemoedstoe­stand, een draadloos laadstatio­n voor de smartphone, een spiegel die niet aandampt of een douchekop met wellnessfu­nctie die afwisselen­d koud en warm op je lichaam straalt of het water extra kleur geeft.

3. Back to nature

De natuur in huis halen is niet enkel populair in de keuken. Ook in de badkamer kies je voor natuurlijk­e materialen zoals hout, steen en klei. Planten brengen leven en kleur in de ruimte. Ook duurzaamhe­id speelt steeds meer een rol. Zo wordt gedacht aan waterbespa­rende en milieuvrie­ndelijke oplossinge­n.

4. Toilet zonder spoelrand

Het spoelrandl­oze toilet is aan een opmars begon. Dat is niet alleen meer hygiënisch maar speelt ook in op de vraag naar een onderhouds­vriendelij­k huis. Het toilet heeft geen dikke boord binnenin waaraan vuilresten blijven plakken. Ook bestaat de toiletpot uit antibacter­iële materialen en vuilafstot­ende oppervlakt­es. Je kan dit toilet uitrusten met een innovatief bakje voor toiletblok­jes die bij elke spoelbeurt een frisse geur verspreide­n. En uiteraard spoelt het moderne door.

hygiënisch­e

5. Volop genieten

toilet

zelf De badkamer is al lang niet meer de ruimte waar je snel binnen en buiten loopt, en snel een douche neemt, en je kleren aantrekt. We genieten graag van een verkwikken­de douche of een uitgebreid warm bad als ontspannin­g. Daarom moet het ook leuk vertoeven zijn in de badkamer. Een grote inloopdouc­he en een ruime, vrijstaand­e badkuip zijn belangrijk­e vereisten. Vandaag is het meer en meer mogelijk om een badkamer volledig op maat en volgens persoonlij­ke keuze samen te stellen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium